© tara.no

1 sunn og 1 syndig sjokolademousse

Kos deg med en fløyelsmyk sjokoladedessert, uansett om du velger den sunne eller den syndige.

18. juni 2013 av Marthe Reienes og Bjørnhild Fjeld

The Medicinal Chefs kreative sjokoladedessert

TV-kokk og ernæringsekspert Dale Pinnock deler denne oppskriften fra kokeboken «The Medicinal Chef»:

Denne retten er en godt eksempel på at alt ikke alltid er det det utgir seg for å være.

Selv de mest innbarkede «sjokoholikere» er blitt lurt, og vil rett og slett ikke tro det når de får høre hva som er ingrediensene.

Bruk pulver av rå kakaobønner hvis du får tak i det, det selges i mange helsekostforretninger.

 

© tara.no


2-3 porsjoner:

2 veldig modne
avokadoer
finrevet skall og saften av 1 stor appelsin
1 ss honning
3 ss kakaopulver

Slik gjør du:

1. Del avokadoene i to og ta ut steinene. Løsne fruktkjøttet fra skallet med en skje og ha det i en kjøkkenmaskin.

2. Tilsett resten av ingrediensene og kjør mikseren til det er blitt en tykk mousse.
Du kan tilsette mer kakao eller honning hvis du ønsker mer sjokoladesmak og/eller sødme i desserten.

3. Serveres i cocktailglass eller dessertskål.

Trine Sandbergs espressomousse

Trine Sandberg er damen bak Trines matblogg. Her har hun komponert en enkel og rask sjokoladedessert med kvalitetssjokolade, eggeplommer og kremfløte, som blir en sødmefylt opplevelse i munnen.

 

© tara.no


15 min + minst 2 timer i kjøleskapet

6-8 porsjoner:

200 g mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold, hakket
1 ½ dl espresso (eller sterk kaffe)
3 eggeplommer
3 dl kremfløte, pisket til krem
sjokolade til pynt

Slik gjør du:

1. Ha varm espresso og hakket sjokolade i en bolle, og rør til sjokoladen er helt oppløst.

2. La blandingen avkjøles noe, og tilsett deretter eggeplommene, én av gangen.

3. Pisk fløten til en myk krem. Vend kremen forsiktig inn i sjokoladeblandingen med en slikkepott.

4. Fordel kremen i 6-8 espressokopper eller egnede serveringsskåler, og sett til avkjøling i minst to timer.

5. Pynt espressomoussen med mørk sjokolade eller frisk frukt, og server sammen med espresso eller sterk kaffe.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...