Her er den perfekte versjonen av en sommer-tiramisu

Den friske tiramisuen laget inneholder 2 store sommerfavoritter: Limoncello og jordbær!

Jordbær og limoncello tiramisu
© Foto: Helén Pe / Styling: Petra Lindstrand

Slik lager du limoncellotiramisu med jordbær:

Tid: 30 min + 3 timer i kjøleskap
Antall: 6-8 porsjoner

  • jordbær
  • savoiardikjeks
  • 1 dl sitron, presset
  • 1 dl limoncello (sitronlikør)
  • Sitronkrem
  • 2 store egg
  • 1 ½ dl kremfløte
  • 1 sitron
  • 2 dl melis
  • 500 g mascarpone ost

Pynt:

  • 500 g jordbær
  • sitronskiver

Slik gjør du:

  1. Sitronkrem: Skill eggeplommer og hviter i hver sin bolle. Pisk fløten til krem i en tredje bolle. Skyll sitronen grundig. Riv skallet.
  2. Pisk eggeplommer og melis luftig. Tilsett mascarpone og sitronskall. Rør inn kremen. Pisk eggehvitene stive og vend inn i røren.
  3. Bland sitronsaft og limoncello i en bolle. Dypp kjeksene i væsken i ca. 5 sek. og legg dem tett i bunnen av en form eller porsjons glass. Skjær jordbærene i skiver og strø over kjeksene. Fordel sitronkremen jevnt over. Gjenta prosessen om du bruker porsjonsglass.
  4. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at blandingen får satt seg.
  5. Pynt med jordbær og sitronskiver.
Jordbær og limoncello tiramisu
© Foto: Helén Pe / Styling: Petra Lindstrand