Her er den perfekte versjonen av en sommer-tiramisu
Den friske tiramisuen laget inneholder 2 store sommerfavoritter: Limoncello og jordbær!
Slik lager du limoncellotiramisu med jordbær:
Tid: 30 min + 3 timer i kjøleskap
Antall: 6-8 porsjoner
- jordbær
- savoiardikjeks
- 1 dl sitron, presset
- 1 dl limoncello (sitronlikør)
- Sitronkrem
- 2 store egg
- 1 ½ dl kremfløte
- 1 sitron
- 2 dl melis
- 500 g mascarpone ost
Pynt:
- 500 g jordbær
- sitronskiver
Slik gjør du:
- Sitronkrem: Skill eggeplommer og hviter i hver sin bolle. Pisk fløten til krem i en tredje bolle. Skyll sitronen grundig. Riv skallet.
- Pisk eggeplommer og melis luftig. Tilsett mascarpone og sitronskall. Rør inn kremen. Pisk eggehvitene stive og vend inn i røren.
- Bland sitronsaft og limoncello i en bolle. Dypp kjeksene i væsken i ca. 5 sek. og legg dem tett i bunnen av en form eller porsjons glass. Skjær jordbærene i skiver og strø over kjeksene. Fordel sitronkremen jevnt over. Gjenta prosessen om du bruker porsjonsglass.
- Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at blandingen får satt seg.
- Pynt med jordbær og sitronskiver.