© Foto: Stefan Wettainen / Styling: Elisabeth Johansson

Enkel dessert: Bjørnebærgrateng med kanelsmak

Bjørnebær og kanel er to smaker som kler hverandre veldig godt, som her i denne rasklagde desserten.

13. juni 2023 av Cecilia Lundin / Vintips: Gunilla Hultgren Karel

Enkel dessert med bjørnebær og kanel 

Tid: 10 min. + 5 min. i ovn

Antall personer: 4

Dette trenger du
  • 400 g bjørnebær
  • 1 ss smør
  • 3 ss sukker
  • ½ ts malt kanel
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 2 eggeplommer
  • ½ dl melis
  • Garnering:
  • frisk rosmarin
Slik gjør du:
  1. 1. Sett ovnen på 275 °C. Stek bjørnebær i smør i en stekepanne i ca. 2 min. under omrøring. Rør inn sukker og kanel. Ha bærene i en ildfast form eller i 4 porsjonsformer.
  2. Bland vin, eggeplommer og melis i en kjele. Kok opp mens du pisker kraftig. Hell sausen over bærene.
  3. Gratiner øverst i ovnen til sausen er gyllen, ca. 5 min. Pynt med frisk rosmarin og server umiddelbart.

Vintips

Heldre Issider 2022, Norge (15421004), 249,90 KR (25 CL)
Fyldig fruktvin fra Hardanger med smak av eple


enkel dessert med bjørnebær

ENKEL DESSERT Bjørnebær og kanel passert utrolig godt sammen

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...