Enkel dessert: Bjørnebærgrateng med kanelsmak

Bjørnebær og kanel er to smaker som kler hverandre veldig godt, som her i denne rasklagde desserten.

© Foto: Stefan Wettainen / Styling: Elisabeth Johansson

Enkel dessert med bjørnebær og kanel

Tid: 10 min. + 5 min. i ovn

Antall personer: 4

Dette trenger du

  • 400 g bjørnebær
  • 1 ss smør
  • 3 ss sukker
  • ½ ts malt kanel
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 2 eggeplommer
  • ½ dl melis
  • Garnering:
  • frisk rosmarin

Slik gjør du:

    1. Sett ovnen på 275 °C. Stek bjørnebær i smør i en stekepanne i ca. 2 min. under omrøring. Rør inn sukker og kanel. Ha bærene i en ildfast form eller i 4 porsjonsformer.
  1. Bland vin, eggeplommer og melis i en kjele. Kok opp mens du pisker kraftig. Hell sausen over bærene.
  2. Gratiner øverst i ovnen til sausen er gyllen, ca. 5 min. Pynt med frisk rosmarin og server umiddelbart.

Vintips:

Heldre Issider 2022, Norge (15421004), 249,90 KR (25 CL)
Fyldig fruktvin fra Hardanger med smak av eple

enkel dessert med bjørnebær

ENKEL DESSERT Bjørnebær og kanel passert utrolig godt sammen