Enkel dessert med bjørnebær og kanel
Tid: 10 min. + 5 min. i ovn
Antall personer: 4Dette trenger du
- 400 g bjørnebær
- 1 ss smør
- 3 ss sukker
- ½ ts malt kanel
- 1 dl tørr hvitvin
- 2 eggeplommer
- ½ dl melis
- Garnering:
- frisk rosmarin
- 1. Sett ovnen på 275 °C. Stek bjørnebær i smør i en stekepanne i ca. 2 min. under omrøring. Rør inn sukker og kanel. Ha bærene i en ildfast form eller i 4 porsjonsformer.
- Bland vin, eggeplommer og melis i en kjele. Kok opp mens du pisker kraftig. Hell sausen over bærene.
- Gratiner øverst i ovnen til sausen er gyllen, ca. 5 min. Pynt med frisk rosmarin og server umiddelbart.
Vintips:
Heldre Issider 2022, Norge (15421004), 249,90 KR (25 CL)
Fyldig fruktvin fra Hardanger med smak av eple

ENKEL DESSERT Bjørnebær og kanel passert utrolig godt sammen