Slik lager du enkle havregrynkuler med en spennende vri

Skift kakao ut med kaffe neste gang du lager havregrynskuler. En kombinasjon av kaffe og kakao kan også virkelig anbefales.

Havregrynkuler med kaffe
© Helén Pe

Oppskrift på kaffekuler:

Tid: 20 min.
Antall: 16 kuler

  • 4 ts kaffepulver
  • ¼ dl vann
  • 3 dl havregryn
  • 100 g smør
  • 1 ½ dl melis
  • 2 ss tahini
  • 1 ts vaniljesukker
  • litt salt

Forslag til topping:

  • kakao
  • sesamfrø
  • grovhakkede hasselnøtter

Slik gjør du:

  1. Løs opp kaffepulveret i vannet.
  2. Ha havregryn, smør, melis, tahini, vaniljesukker, salt og kaffeblandingen i en kjøkkenmaskin, og kjør til en jevn røre. La gjerne røren stå i kjøleskapet i ca. 15 min. slik at den blir lettere å forme til boller.
  3. Form røren til boller og rull dem i ønsket topping.

PSST Ønsker du kombinasjonen av kakao og kaffe, kan du gjerne tilsette 1 ss kakao.SE OGSÅ Baker du med rigtig sukker?

Havregrynkuler med kaffesmak
© Helén Pe