Slik lager du dobbel nougat med hasselnøtter og appelsin
Dobbelnougat med ristede hasselnøtter, sjokolade og appelsin – det er smaker som står godt til hverandre. Nøttene gir knas til herligheten.
Oppskrift på hjemmelaget nougat med hasselnøtter og appelsin:
Tid: 15 min. + tid til å stivne
Antall: 400 g eller 30 biter
Lyst lag:
- 100 g lys sjokolade
- 125 g nougat
- 3 ss hakkede, ristede hasselnøtter
Mørkt lag:
- 100 g mørk sjokolade
- 125 g nougat
- 1 ts revet appelsinskall
Pynt:
- revet appelsinskall
Slik gjør du:
1. Smelt den lyse sjokoladen over vannbad. Skjær nougaten i terninger og smelt den i sjokoladen. Bland i nøttene. Hell det i en avlang form kledd med bakepapir eller plastfolie. Sett i kjøleskapet så det stivner.
2. Mørkt lag: Smelt mørk sjokolade over vannbad. Skjær nougaten i terninger og smelt den i sjokoladen. Tilsett appelsinskall. Hell massen over den lyse sjokoladen. Sett formen i kjøleskapet så det stivner.
3. Ta nougaten ut av formen og skjær den i biter med en skarp, tynn kniv. Strø over revet appelsinskall. Oppbevares tørt i en lufttett boks med matpapir mellom.