Slik lager du dobbel nougat med hasselnøtter og appelsin

Dobbelnougat med ristede hasselnøtter, sjokolade og appelsin – det er smaker som står godt til hverandre. Nøttene gir knas til herligheten.

Nougat med hasselnøtter og appelsin
© Styling: Gunilla Von Heland / Foto: Per Ranum

Oppskrift på hjemmelaget nougat med hasselnøtter og appelsin:

Tid: 15 min. + tid til å stivne

Antall: 400 g eller 30 biter

Lyst lag:

  • 100 g lys sjokolade
  • 125 g nougat
  • 3 ss hakkede, ristede hasselnøtter

Mørkt lag:

  • 100 g mørk sjokolade
  • 125 g nougat
  • 1 ts revet appelsinskall

Pynt:

  • revet appelsinskall

Slik gjør du:

1. Smelt den lyse sjokoladen over vannbad. Skjær nougaten i terninger og smelt den i sjokoladen. Bland i nøttene. Hell det i en avlang form kledd med bakepapir eller plastfolie. Sett i kjøleskapet så det stivner.

2. Mørkt lag: Smelt mørk sjokolade over vannbad. Skjær nougaten i terninger og smelt den i sjokoladen. Tilsett appelsinskall. Hell massen over den lyse sjokoladen. Sett formen i kjøleskapet så det stivner.

3. Ta nougaten ut av formen og skjær den i biter med en skarp, tynn kniv. Strø over revet appelsinskall. Oppbevares tørt i en lufttett boks med matpapir mellom.

Nougat med hasselnøtt og appelsin
© Styling: Gunilla Von Heland / Foto: Per Ranum