¼
dl
dessertvin, f.eks. Nederburg Noble Late Harvest
Slik gjør du:
Smør en paiform, ca. 20 x 20 cm i diameter. Bland sammen smør, mel, havregryn, sukker og salt i en bolle, til det såvidt samles til en deig. Kjevle ut deigen på en melstrødd benk og kle paiformen med deigen. Prikk bunnen med en gaffel. Er deigen for vanskelig å jobbe med, kan den hvile i kjøleskapet i ca. 20 min. Frys paibunnen i ca. 20 min. for å forhindre at den sklir ned under steking.
Sett ovnen på 200 grader. Pensle paibunnen med egg. Forstek midt i ovnen i ca. 15 min.
Havresmulder: Bland smør, mel, havregryn, sukker og salt i en bolle til en smuldrete deig.
Fyll: Bland bær, sukker, maisenna og vaniljesukker. Hell fyllet i paiformen og smuldre over smuldredeigen. Strø over hakkede mandler. Stek midt i ovnen i ca. 25 min., til paien har fått litt farge.
Sabayonnesaus: Visp sammen eggeplommer, sukker og dessertvin i en kjele. Varm forsiktig opp mens du visper, til sausen tykner. Ta kjelen av varmen og fortsett å vispe til sausen er avkjølt.