Fristende bringebær- og blåbærpai med deilig sabayonnesaus

En sprø bærpai som får selskap av en sabayonnesaus med dessertvin. Vinen gir sødme, men også en litt voksen vinsmak.

Blåbærpai oppskrift
© Styling: Cecilia Hagerling Larsson / Foto: Helén Pe

Bringebær- og blåbærpai med sabayonnesaus

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers.

  • 30 g smør
  • ¼ dl hvetemel
  • ¼ dl havregryn
  • ¼ dl sukker
  • ¼ klype salt

Pensling:

  • ¼ egg

Havresmulder:

  • 18 g smør, romtemperert
  • ¼ dl hvetemel
  • ¼ dl havregryn
  • ¼ dl sukker
  • ¼ klype salt

Fyll:

  • 50 g blåbær, frosne
  • 50 g bringebær, frosne
  • ¼ dl sukker
  • ½ ss maisenna
  • ¼ ts vaniljesukker
  • ¼ dl hakkede mandler

Sabayonnesaus:

  • ¾ eggeplommer
  • ¼ dl sukker
  • ¼ dl dessertvin, f.eks. Nederburg Noble Late Harvest

Slik gjør du:

  1. Smør en paiform, ca. 20 x 20 cm i diameter. Bland sammen smør, mel, havregryn, sukker og salt i en bolle, til det såvidt samles til en deig. Kjevle ut deigen på en melstrødd benk og kle paiformen med deigen. Prikk bunnen med en gaffel. Er deigen for vanskelig å jobbe med, kan den hvile i kjøleskapet i ca. 20 min. Frys paibunnen i ca. 20 min. for å forhindre at den sklir ned under steking.
  1. Sett ovnen på 200 grader. Pensle paibunnen med egg. Forstek midt i ovnen i ca. 15 min.
  1. Havresmulder: Bland smør, mel, havregryn, sukker og salt i en bolle til en smuldrete deig.
  1. Fyll: Bland bær, sukker, maisenna og vaniljesukker. Hell fyllet i paiformen og smuldre over smuldredeigen. Strø over hakkede mandler. Stek midt i ovnen i ca. 25 min., til paien har fått litt farge.
  1. Sabayonnesaus: Visp sammen eggeplommer, sukker og dessertvin i en kjele. Varm forsiktig opp mens du visper, til sausen tykner. Ta kjelen av varmen og fortsett å vispe til sausen er avkjølt.
  1. Server paien med sabayonnesaus.
Oppskrift på blåbærpai
© Styling: Cecilia Hagerling Larsson / Foto: Helén Pe