Disse små godbiter man gjerne tar flere av - og de passer perfekt til påsken

Hell i silikonformer for best resultat. Juster hvor sure du vil ha dem ved å tilsette mer eller mindre vinsyre å rulle dem i.

Sitrongele
© Styling: Cecilia Hagerling Larsson / Foto: Charlie Drevstam

Sitrongelé

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 godbiter

  • ¼ gelatinplater
  • ¼ dl sukker
  • ¼ dl vann
  • ¼ dl glukosesirup
  • ¼ dl presset sitron
  • ¼ krm vinsyre

Topping

  • ¼ dl sukker
  • ¼ ts vinsyre (f.eks. Santa Maria)

Slik gjør du:

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min. Kok sukker, vann og glukose til 140 °C. Tilsett presset sitron og kok under omrøring til 120 °C.
  1. Ta kjelen fra varmen og la den avkjøles i 2–3 min. Bland i vinsyre. Ta opp og la gelatinplatene smelte i røren under omrøring.
  1. Hell røren i små silikonformer. La stivne i romtemperatur i ca. 1 døgn.
  1. Ta godbitene ut av formene. Rull dem i sukker blandet med vinsyre.
Påskedessert
© Styling: Cecilia Hagerling Larsson / Foto: Charlie Drevstam