Oppskrift på små sitronkaker med blåbærkrem og hasselnøtter

Små søte bakverk som er veldig enkle å lage.

Oppskrift på sommerlige kaker
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Slik lager du små sitronkaker med blåbærkrem og hasselnøtter:

Kakedeigen bakes i mazarinformer, slik at de blir som små minibakverk. Men det er også mulig å steke deigen i en springform på 24 cm i diameter og servere med kremen til.

Tid: 20 min. + 10 min. i ovn
Antall: 15 kaker

  • 1 stor sitron
  • 150 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 egg

Blåbærkrem:

  • 2 ss blåbær, ferske eller frosne
  • 2 dl kremfløte
  • ½ ss melis

Pynt:

  • ½ dl ristede hasselnøtter uten skall
  • ev. friske blåbær

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Skyll sitronen godt i lunkent vann. Finriv skallet og press ut 4 ss saft.
  2. Smelt smøret i en kjele. Smør mazarinformene med litt av det smeltede smøret og sett formene på et stekebrett.
  3. Bland sukker, mel og vaniljesukker i smøret. Tilsett egg, sitronskall og -saft, og rør til en jevn røre. Fordel røren i formene.
  4. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 min. De skal være tørre i kantene, men litt klissete i midten. Avkjøl på rist.
  5. Blåbærkrem: Mos blåbærene med en gaffel. Pisk kremfløte, melis og blåbær luftig med en elektrisk visp. Ha kremen i en sprøytepose.
  6. Ta kakene ut av formene og legg dem på et fat. Sprøyt på blåbærkrem. Grovhakk nøttene og strø dem over kakene. Pynt eventuelt med hele blåbær.
Oppskrift på kaker med blåbærkrem
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe