Oppskrift på små sitronkaker med blåbærkrem og hasselnøtter
Små søte bakverk som er veldig enkle å lage.
Slik lager du små sitronkaker med blåbærkrem og hasselnøtter:
Kakedeigen bakes i mazarinformer, slik at de blir som små minibakverk. Men det er også mulig å steke deigen i en springform på 24 cm i diameter og servere med kremen til.
Tid: 20 min. + 10 min. i ovn
Antall: 15 kaker
- 1 stor sitron
- 150 g smør
- 2 dl sukker
- 2 dl hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 2 egg
Blåbærkrem:
- 2 ss blåbær, ferske eller frosne
- 2 dl kremfløte
- ½ ss melis
Pynt:
- ½ dl ristede hasselnøtter uten skall
- ev. friske blåbær
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 175 grader. Skyll sitronen godt i lunkent vann. Finriv skallet og press ut 4 ss saft.
- Smelt smøret i en kjele. Smør mazarinformene med litt av det smeltede smøret og sett formene på et stekebrett.
- Bland sukker, mel og vaniljesukker i smøret. Tilsett egg, sitronskall og -saft, og rør til en jevn røre. Fordel røren i formene.
- Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 min. De skal være tørre i kantene, men litt klissete i midten. Avkjøl på rist.
- Blåbærkrem: Mos blåbærene med en gaffel. Pisk kremfløte, melis og blåbær luftig med en elektrisk visp. Ha kremen i en sprøytepose.
- Ta kakene ut av formene og legg dem på et fat. Sprøyt på blåbærkrem. Grovhakk nøttene og strø dem over kakene. Pynt eventuelt med hele blåbær.