Slik lager du julens beste kake!
Pærer og safran er en perfekt kombinasjon, her i en langpannekake med krydrede smuler. Kaken kan fint fryses.
Oppskrift:
30 min. + 25 min. i ovnen.
Til ca. 24 biter:
- 100 g smør
- 1 pakke safran (½ g)
- ½ dl melk
- 2–3 pærer
- 1 sitron
- 3 egg
- 2 ½ dl sukker
- 3 dl hvetemel (180 g)
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ½ ts bakepulver
Ingefærsmuler:
- 1 ½ dl hvetemel
- 75 g smør
- 2 ss sukker
- 1 ts malt kardemomme
- ¾ ts malt ingefær
- ½ ts vaniljesukker
- 2 krm bakepulver
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200°. Smelt smøret med safranen og la det avkjøles litt. Ha i melken.
- Smør og sikt litt hvetemel i en langpanne, ca. 22 x 34 cm. Skrell pærene og fjern kjernene. Skjær dem i båter. Skyll og skrubb sitronen godt i varmt vann. Riv skallet og press ut 1 ss saft. Bland pærer, sitronskall og sitron saft.
- Ingefærsmuler: Bland sammen alle ingrediensene til en deig og smul den i biter.
- Visp egg og sukker til eggedosis, gjerne med elvisp. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver og vend det inn i eggedosisen. Rør inn smørblandingen. Hell røren i en langpanne. Legg på pærer. Strø over ingefærsmulene. Stek midt i ovnen i ca. 25 min. Skjær kaken i ruter når den er avkjølt