Tid: 15 min. + koketid
Porsjoner: 4
TIPS! En lettlaget hverdagssuppe som også er perfekt å ta med seg i en matboks til lunsjen. Ha krutongpestoen for seg og dryss over når du serverer.
Ingredienser
500 g fersk brokkoli
1 gul løk
2 hvitløksfedd
2 ss olivenolje
1 liter vann
2 grønnsaksbuljongterninger
1 boks cannellinibønner (400 g) 1⁄2 ts salt
2 krm kvernet svart pepper

© Ove Lindfors
Krutongpesto
2 store skiver bondebrød
1 hvitløksfedd
1 potte basilikum
50 g pinjekjerner
3 ss olivenolje
1 dl grovrevet pecorino- eller parmesanost
Slik gjør du
- Del brokkolien i biter og skjær stilken i tynne skiver. Skrell og hakk løken og hvitløken.
- Fres løk og hvitløk i olje i 2–3 min. Tilsett brokkoli og la den frese med i ca. 1 min. Hell på vann og tilsett buljongterninger. Kok under lokk til brokkolien er myk, 12–15 min.
- Skyll bønnene i kaldt vann og la renne av. Bland dem i suppen når halvparten av koketiden gjenstår.
- Rør suppen jevn med stavmikser. Krydre med salt og pepper.
- Krutongpesto: Skjær brødet i terninger. Skrell og press hvitløken. Finhakk basilikum. Stek brød, hvitløk og nøtter i olje til de har fin farge. Fjern fra varmen og bland i finhakket basilikum og ost.
- Server suppen toppet med krutongpesto.