© Ove Lindfors

Deilig brokkolisuppe med bønner og krutongpesto

Trærene begynner å endre farge og temperaturen synker sakte men sikkert. Vi gleder oss til å lage smakfulle supper hele høsten. Denne suppen med brokkoli, bønner og krutongpesto er perfekt til både store og små.

27. september 2020 av Caroline Hofberg / Allt om Mat

Tid: 15 min. + koketid 

Porsjoner: 4

TIPS! En lettlaget hverdagssuppe som også er perfekt å ta med seg i en matboks til lunsjen. Ha krutongpestoen for seg og dryss over når du serverer.

Ingredienser

500 g fersk brokkoli
1 gul løk
2 hvitløksfedd
2 ss olivenolje
1 liter vann
2 grønnsaksbuljongterninger
1 boks cannellinibønner (400 g) 1⁄2 ts salt
2 krm kvernet svart pepper

© Ove Lindfors

Krutongpesto

2 store skiver bondebrød
1 hvitløksfedd
1 potte basilikum
50 g pinjekjerner
3 ss olivenolje
1 dl grovrevet pecorino- eller parmesanost

Slik gjør du

  1. Del brokkolien i biter og skjær stilken i tynne skiver. Skrell og hakk løken og hvitløken.
  2. Fres løk og hvitløk i olje i 2–3 min. Tilsett brokkoli og la den frese med i ca. 1 min. Hell på vann og tilsett buljongterninger. Kok under lokk til brokkolien er myk, 12–15 min.
  3. Skyll bønnene i kaldt vann og la renne av. Bland dem i suppen når halvparten av koketiden gjenstår.
  4. Rør suppen jevn med stavmikser. Krydre med salt og pepper.
  5. Krutongpesto: Skjær brødet i terninger. Skrell og press hvitløken. Finhakk basilikum. Stek brød, hvitløk og nøtter i olje til de har fin farge. Fjern fra varmen og bland i finhakket basilikum og ost. 
  6. Server suppen toppet med krutongpesto.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...