Berit Nordstrands tomatiserte torskegryte

Sunn og mettende hjernemat på 10 minutter!

© Mats Dreyer

TIPS: Kutt ut kikerter/linser og server torskegryten med fullkornsris, byggryn eller 2–3 mandelpoteter med skall som variasjon.

4 porsjoner

600 g torsk

1 løk

2 hvitløksfedd

extra virgin olivenolje

1 boks økologiske hermetiske tomater

1 boks/eske hermetiske kikerter/linser

hakket persille eller koriander

1 ts sitronpepper

½ ts havsalt

Slik gjør du:

Finhakk løk og hvitløk og surr i olivenolje til løken er blank. Tilsett hermetiske tomater og kikerter/linser og la koke under lokk i 4–5 minutter. Vend torsken i en blanding av litt olivenolje, persille eller koriander, sitronpepper og salt. Legg torskestykkene oppå tomatblandingen, og la trekke under lokk i 5 minutter.

© Mats Dreyer