Tid: 20 min. + 30 min. i ovnen
Mengde: 6 porsjoner
3 store grønnkålblad
1 gul løk
1 fedd hvitløk
5 egg
2 dl melk
¼ ts malt muskat
finrevet skall av 1 godt vasket sitron
1 dl revet cheddarost (ca. 40 g)
kaldpresset rapsolje
salt og nymalt svart pepper
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175°.
2. Hakk grønnkålen i en kjøkkenmaskin, på puls eller støtvis for best resultat.
3. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Stek løk, hvitløk og grønnkål i en stekepanne i ½ ss rapsolje.
4. Visp sammen egg, melk, muskat og sitronskall. Smak til med salt og pepper.
5. Ha grønnkålsblandingen over i smurte porsjonsformer eller i en stor ildfast form. Hell over eggestanden og sett formene eller formen på et bakebrett.
6. Strø over osten, og stek de små formene i 20-30 min. til de er blitt stive i midten, og den store formen i 40-50 min. Server med en gang!