© Wolfgang Kleinschmidt/ Allt om mat

Grønnkålgrateng

Lag sunn og enkel grateng til jul.

13. november 2015 av Carina Brydling

Tid: 20 min. + 30 min. i ovnen

Mengde: 6 porsjoner

 

3 store grønnkålblad

1 gul løk

1 fedd hvitløk

5 egg

2 dl melk

¼ ts malt muskat

finrevet skall av 1 godt vasket sitron

1 dl revet cheddarost (ca. 40 g)

kaldpresset rapsolje

salt og nymalt svart pepper

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 175°.

2. Hakk grønnkålen i en kjøkkenmaskin, på puls eller støtvis for best resultat.

3. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Stek løk, hvitløk og grønnkål i en stekepanne i ½ ss rapsolje.

4. Visp sammen egg, melk, muskat og sitronskall. Smak til med salt og pepper.

5. Ha grønnkålsblandingen over i smurte porsjonsformer eller i en stor ildfast form. Hell over eggestanden og sett formene eller formen på et bakebrett.

6. Strø over osten, og stek de små formene i 20-30 min. til de er blitt stive i midten, og den store formen i 40-50 min. Server med en gang!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...