© Mats Dreyer

Berit Nordstrands spinatterte

Smaken av denne terten formelig eksploderer i munnen. At noe så enkelt kan bli så godt, er helt utrolig!

4. november 2019 av Berit Nordstrand

Jeg fryder meg over at råvarene (med unntak av linfrøene) er helt RAW, fulle av enzymer og plantestoffer som styrker Bakterie -Mons (de gode tarmbakteriene). Server terten med litt spekemat, salat og en nydelig upasteurisert norsk chèvre. Ren nytelse for både gane, tarm, kropp og topp!

4 porsjoner 1 liten spinatterte (20 cm kakeform)

Bunn: 

1 dl mandler 
1 dl linfrø, kvernede 
1 ts havsalt 
2 ts næringsgjær (eller en bit hard, upasteurisert ost) 
2 ss extra virgin olivenolje


Fyll: 

1 moden avokado, skrelt og uten stein 
en stor håndfull babyspinat 
10–12 store basilikumblader 
1 ss extra virgin olivenolje 
2 ss pinjekjerner 
1 hvitløksfedd 
1 ts sitronsaft 
 havsalt og kvernet svart pepper
¼ rødløk, grovhakket eller i båter til pynt


© Mats Dreyer

Slik gjør du:

Bunn:

Linfrø må varmebehandles: Legg linfrøene i en ildfast form og sett i oven ved 160 °C i 20 minutter.

Ha mandler og varmebehandlede linfrø i en foodprosessor og kjør til fint mel. Tilsett salt og næringsgjær eller ost og kjør til det tørre er godt blandet.

Tilsett olivenolje og kjør til en tørr, litt smuldrete deig. Juster eventuelt med litt vann til du kan trykke deigen ut i en kakeform.

Fyll:

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor (eller bruk en stavmikser) og kjør ingrediensene sammen til en jevn masse. Bruk slikkepott og skrap fyllet ned fra kantene flere ganger underveis.

Ha fyllet over paibunnen og pynt med hakket rødløk og gjerne litt ekstra babyspinat.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...