acaibær, rawfood, rå mat kake oppskrift
Fristende:

La deg friste av denne sunne og lekre kaken!

© Tiril Refsum, OSLO RAW

Raw food: Acai og skogsbærkake

Prøv deg på denne sunne raw food-kaken neste gang du har lyst på noe godt!

13. februar 2018 av Kaja Berentsen

"Raw food"  er en type kosthold der maten ikke skal varmebehandles over 40 grader eller prosesseres. Maten er på sitt mest næringsrike når den ikke er varmebehandlet eller prosessert og det er nettopp dette som er hensikten med rå mat. Ved å ta vare på næringsstoffene i maten skal rå mat gi mer overskudd og bedre helse. Noen lever på et kosthold bestående av bare rå mat, mens andre kombinerer det med et "vanlig" kosthold. 

Oppskriften under har vi fått av Tiril Refsum som driver Oslo Raw. Prøv deg på denne raw food kaken neste gang du har lyst til å lage noe godt. Du kommer til å bli hekta!


Acai og skogsbærkake

Kakebunn:

2 dl havregryn
2 dl mandler
1 ss knuste linfrø
1 ss chiafrø
2 ss blåbær
2 ts acaipulver
½ ts salt
15 små dadler

Acaikrem:

1 ss acaipulver
8 dl skogsbær
3 dl cashewnøtter
8 dadler
1 ss sitronsaft
3 ss lønnesirup eller agavesirup
½ dl smeltet kokosolje
en klype salt

Slik gjør du:

Bunn: Kjør alt i en foodprosessor til det henger sammen og trykk den ut i en rund form på ca 23 cm i diameter, med bakepapir. Dypp gjerne fingertuppene i vann så blir det lettere å trykke ut deigen.

Acaikrem: Om du bruker frosne bær, kjør disse til en myk romtemperert krem i foodprosessoren, før du tilsetter det andre. Kjør alt i foodprosessoren til konsistensen er jevn. Fordel kremen utover bunnen og sett i fryseren i rundt to timer.

Tips: Tin kaken i kjøleskap rundt 15 min før servering. Server gjerne med friske bær! Oppbevares i frys minst fire måneder. 


Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...