4 avokado-triks du må kunne
Slik får du avokadoen moden akkurat når du vil!
Avokado er egentlig en frukt, men vi bruker den som en grønnsak siden den ikke er søt. Den myke, milde og kremete grønne frukten er supersunn og veldig anvendelig, og det er derfor den er så populær (i tillegg til at den smaker digg, så klart).
Den kan brukes som dipp, i salater, i smoothie, eller knust og blandet med litt sitron, havsalt og chiliflak og smurt ut over en ristet brødskive. Nam!

Men har du først kjøpt en avokado som er overmoden eller umoden, så vet du hvor skuffende det kan være. For å unngå sånne hverdagskriser, hjelper det å kunne noen triks.
1. For å sjekke om en avokado er spisemoden: fjern den lille ”stilken” og se på fargen under. Er det grønt under stilken, så er avokadoen perfekt. Er det brunt, er den overmoden.

2. Er avokadoen hard og umoden, så legg den i en papirpose på kjøkkenbenken så modnes den raskere. Vil du speede opp prosessen enda mer, så legg et eple oppi papirposen sammen med avokadoen.

- Hvis du bare bruker halve avokadoen, så pass på å la steinen være igjen i den halvdelen du IKKE bruker. Pakk den inn i plast og legg den i kjøleskapet, så holder den seg fint i noen dager til. Når du skal bruke den igjen, skjær vekk det brune.

4. Bruk avokadoen som skål for noe digg! Rekesalat er en klassiker, eller røykelaks og gressløk, eller en tomatsalsa med rødløk og basilikum eller bak et egg i avokadoen.
