© Getty Images

Ifølge forskning blir særlig kvinner tiltrukket av denne evnen

Har du lurt på hvorfor du blir tiltrukket av visse typer mennesker? Ifølge forskningsrapporten «The Psychology of Physical Attraction» likestilles personlighet med utseende.

20. august 2020

1. Humor

De som har lett for å le, og bruker humor og selvironi, oppfattes som mer attraktive – og som mer potensielle livspartnere enn de mer seriøse typene, viser forskningen. Datingstudier har også vist at vi liker glade mennesker og vil helst omgås med dem som oppfattes som positiv. 

Ifølge forskning blir særlig kvinner tiltrukket av evnen til å fortelle historier

2. Historiefortelling

Studier har avslørt at særlig kvinner anser evnen til å kunne fortelle en historie som en indikasjon på at personen har potensial til å bli en langvarig partner. Forklaringen kan være at det å fortelle historier knyttes til selvtillit, lederegenskaper og karisma. 

Forskerne fant derimot ut at historiefortelling ikke er en faktor når menn blir tiltrukket av kvinner.

Se også: Menn som gifter seg med intelligente kvinner lever lengre

Ekstroverte personer oppfattes som spesielt attraktive. 

3. Imitasjon av de populære

Ekstroverte personer – utadvendte, impulsive, veltalende og uhemmede – er generelt mer populære på mange områder, og oppfattes derfor som spesielt attraktive. 

Studien peker på at ekstrovertes popularitet handler om at de bygger sterke bånd til andre personer gjennom å imitere eller speile andres kroppsspråk.

Kilde: Psychology Today/vg.no

Se også: 10 forslag til nye ting du kan finne på med mannen

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...