© Linda Skage

Mitt kvinnefellesskap - Sapfonia er Norges eneste skeive damekor

Damekoret Sapfonia Bergen feirer i år 17 år som Norges eneste kor for skeive damer. I høst er de aktuelle både med musikalforestiling og deltakelse i korfestival.

24. juni 2019 av Ingrid Hårstad

Damekoret Sapfonia Bergen feirer i år 17 år som Norges eneste kor for skeive damer. Koristene har et vidt aldersspenn, med medlemmer i alderen 22-60 år. Fellestrekket for alle, og det som binder dem sammen er den skeive identiteten de deler, men også den tryggheten og stoltheten de kjenner når de synger for andre enn seg selv.

Koret fungerer som et frirom hvor medlemmene kan være seg selv, uten forklaringer eller tilpasninger. De setter stor pris på fellesskapet, og understreker viktigheten av å løfte hverandre opp.

15. september setter de opp musikalforestillingen «Kan du høre hjerter slå» på Cornerteateret i Bergen. Med musikalforestillingen ønsker koret å si noe om hvorfor det fortsatt er viktig å tematisere at det oppleves vanskelig å komme ut – også i 2019. De synger, syr kostymer, har en egen tekstgruppe som skriver om sanger, utover at de også lager koreografi og spiller skuespill. Hver onsdag møtes de til korøvelse.

Koret skal også delta på den nordiske skeive korfestivalen Queertune i Stockholm 27–29. september. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...