Kate Winslet:
Kate Winslet:

Hollywood-skuespiller Kate Winslet føler at hun er mer seg selv nå – enn da hun var i 20-årene.

© Bulls

Kate Winslet: – Livet er for kort til å angre

Hollywood-stjernen Kate Winslet (40) har barn med tre forskjellige menn.

20. mai 2016 av Aud Berggren

Kate var 14 år da en dramalærer rådet henne til å avfinne seg med å spille tykke jenter hvis hun ville ha en karriere. Det gjorde henne usikker på kroppen sin i mange år fremover.

Men nå kan hun vise til en Oscar og fire Golden Globe-priser pluss over et dusin nominasjoner. Kate er den yngste skuespilleren med så mange priser og nominasjoner. 

I år var hun igjen Oscar-nominert, men måtte se seg slått av svenske Alicia Wikander. Likevel tok hun Golden Globe- og BAFTA-prisene med seg hjem for rollen i «Steve Jobs», selv om filmen ikke slo an blant publikum.

 

– Barna holder meg på jorden

Denne gang møter jeg Kate i New York, høyt over Columbus Circle med utsikt til Central Park. Hun har nettopp kommet fra England, med tre barn og ektemannen Ned Rocknroll (37).

De har sønnen Bear Blaze på to år, mens datteren Mia (15) og sønnen Joe (12) er fra hennes første og andre ekteskap.

– Barna betyr alt for meg. De gjør meg lykkelig og holder meg på jorden, sier den travle moren.

 

Øyeblikkelig kontakt

Kate traff Ned Rocknroll i august 2011 på Necker Island i Det karibiske hav, der hun var gjest på luksuseiendommen til Sir Richard Branson.

Hun var på ferie med modellkjæresten Louis Dowler, men det skal ha oppstått øyeblikkelig kontakt mellom henne og Ned. Han het opprinnelig Ned Abel Smith, men skiftet navn til Rocknroll for å sette mer farge på tilværelsen. Ned er nevøen til milliardæren Branson og jobber i onkelens romfartsprogram Virgin Galactic.

Det var midt under orkanen Irene at det oppsto brann i hovedhuset, og snarrådige Kate hjalp til med å redde Richard Bransons 90 år gamle mor fra flammene.

Kort tid etter den dramatiske ferien ble det slutt med Burberry-modellen, og Kate og Ned giftet seg i all hemmelighet i New York året etter. Leonardo DiCaprio fulgte bruden til alters.    

– Dere laget jo en liten film sammen i 1997 som het «Titanic».

– Jeg husker den, ler Kate som har holdt vennskapet med Leonardo ved like siden den gang.

På Oscar-utdelingen i februar viste hun ekte glede da Leonardo vant for «The Revenant», som er hans første Oscar.

Uforglemmelig:
Uforglemmelig:

Ingen har glemt denne scenen fra «Titanic», storfilmen fra 1997 hvor Kate spilte mot Leonardo DiCaprio. De har bevart vennskapet siden.

© Scanpix

– Mer meg selv nå enn i 20-årene

– Men nå som du har tre barn, og nok med prisdryss, ser du kanskje annerledes på jobben din?

– Jeg elsker jobben min enda mer ettersom jeg blir eldre, og jeg føler meg like privilegert som da jeg var 17 år og spilte i «Heavenly Creatures». Grunnen er nok at jeg ikke jobber så mye, slik at jeg har tid til å savne det. Når jeg får en rolle, føles det som julekvelden, men likevel er jeg alltid nervøs i begynnelsen. Det er som den første dagen på skolen. Jeg tuller ikke, men jeg tror det er sunt, så jeg ikke hviler på laurbærene. De beste rollene har jeg vært vettskremt for. Men du må aldri tro at du har nådd toppen, og det er viktig å legge igjen egoet ditt ved inngangsdøren, sier den voksne Kate.

– Men suksessen, den har vel forandret deg?

– Jeg tror at jeg kan si, med hånden på hjertet, at suksessen ikke har forandret meg, men det hadde vært bedre å spørre foreldrene mine. Jeg føler egentlig at jeg er mer meg selv nå enn da jeg var i 20-årene. Du får en dypere forståelse når du har levd litt og ikke minst fått barn, smiler Kate.

Hun er aller lykkeligst sammen med sin lille familie.

12-åringen Joe, som hun har med den berømte regissøren Sam Mendes, er den mest omtenksomme av barna. Hvis moren er stresset, lager han en kopp te til henne. Kanskje trenger hun en fotmassasje? Kate er forbauset over hans modenhet og kaller ham for sitt moralske kompass.

Datteren Mia er velorganisert og ansvarsfull, mens lille Bear alltid har et smil om munnen.

– Nå er Ned den mest entusiastiske personen jeg har møtt i hele mitt liv, så han ligner vel på faren. 

Familien:
Familien:

Ned Rocknroll er Kates tredje ektemann. Her sammen med barna Joe Alfie og Mia Honey.

Funnet sin sjelefrende

Kate holdt på å avslutte «The Dressmaker» i Australia da hun fikk tilbud om rollen i «Steve Jobs». Filmen skulle spilles inn i San Francisco, og hun fikk ikke tidsskjemaet til å gå opp.

– Men Ned ba meg slutte å stresse. Selvfølgelig skulle vi til San Francisco. Det var ikke engang spørsmål om det. Sånn er han. Alt går. Jeg er kjempeheldig som har ham i livet mitt, smiler Kate som har kalt ham sin sjelefrende.

Men mannens etternavn tar hun ikke.

– Det ville aldri falle meg inn å hete Rocknroll!

 

Fattig oppvekst 

Kate er blitt vakrere med årene, og hun har utviklet sin egen stil. Nå ser hun ut som en New Yorker i Rag and Bone-jeans, jakke fra Zara og støvler fra Isabel Marant.

– Jeg har oppdaget at jeg vet ganske mye om moter etter 20 år på den røde løperen. Det er som å skape en rolle der jeg velger kostymene. På film har jeg ofte parykk og klær jeg aldri ville brukt i mitt eget liv. Jeg elsker klær, men samtidig er jeg blant de mødrene som slenger på seg joggeklær om morgenen for å følge barna til skolen. Når jeg ser meg i speilet klokken tre om ettermiddagen, er det kjære Gud, har jeg sett sånn ut hele dagen? Å komme til New York denne uken var faktisk gøy, for jeg kunne ta på meg noe jeg ikke bruker hjemme.

Kate kommer fra en familie med hardt arbeidende teaterskuespillere som aldri ble berømte.

Foreldrene har vært gift i over 40 år, og Kate hadde en trygg oppvekst, selv om det var lite penger.

Det var så vidt foreldrene klarte å skrape sammen nok penger til å sende henne på teaterskole til 12 000 kroner i semesteret. Nå går barna hennes på en rådyr privatskole. 

 

Flere ekteskap og barnefedre

Den engelske pressen har spekulert i hvorfor ekteskapene hennes ikke varer, men Kate er glad for at hun aldri har hengt ut skittentøyvasken.

Hun hadde allerede truffet Sam Mendes da hun skilte seg fra den første ektemannen, og kjæresten Louis Dowler skal ha sagt at han ble behandlet dårlig i bruddet etter at hun traff Ned Rocknroll.

– Er du en håpløs romantiker?

– Jeg mener at det er stor forskjell på en håpløs romantiker og en som tror på kjærligheten. En romantiker har et ideal som enten kommer fra en bok eller en film, og de ønsker seg noe som ikke eksisterer. Men selvfølgelig tror jeg på kjærligheten!

– Har du en livsfilosofi du lever etter?

– Egentlig ikke, men jeg synes at livet er kort. Vi vet ikke hva som lurer bak neste hjørne, så det er viktig å gjøre det meste ut av dagen. Jeg har som alle andre hatt tunge stunder opp gjennom årene, men det har gjort meg uendelig takknemlig for hva jeg har. Jeg har også lært å kjenne min egen styrke, sier Kate Winslet til Tara. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...