Prinsesse Märtha Louise:
Prinsesse Märtha Louise:

Å bli født som prinsesse og ende opp som spirituell veileder, forfatter og foredragsholder – ja, det er en spesiell reise prinsesse Märtha Louise har tatt.

© Ana Lorenzana

Prinsesse Märtha Louise: – Jeg trodde faktisk at jeg var ond, innerst inne

Prinsesse Märtha Louise brukte mange år på å erkjenne, akseptere, tørre å vise frem og å leve ut identiteten sin.

10. mai 2016 av Kathrine Johns

 

Da Märtha annonserte sin nyoppdagede identitet, skapte det bølger i vannet langt utenfor Norges grenser.

Vi snakker tross alt om et høytstående medlem av en kongefamilie som har forgreninger over hele Europa.

– Det ble en huskestue – som vanlig, kommenterer Märtha tørt. Det var ikke første – og skulle heller ikke bli siste gang – det har blitt rabalder rundt hennes utradisjonelle valg, både i jobb og kjærlighet, forteller prinsesse Märtha Louise til Tara.

 

Ville ikke være dronning

Märtha brukte mange år på å erkjenne, akseptere, tørre å vise frem og å leve ut identiteten sin. Hun famlet i blinde, opplevde hun selv:

– Jeg vokste opp og var vel litt sånn ... i veien? Hva skal min rolle være? I hvilken grad skal jeg ha offisielle plikter? Skal jeg ta en utdannelse?

Märtha var usikker. Hva ville hun? Hun visste at hun ikke ville være dronning, og hun er lettet for at loven var slik at Haakon ble satt inn som tronarving.

– Jeg hadde jo vokst opp med at det var Haakon som skulle ta over, som skulle bli kronprins. Det var veldig innarbeidet i meg. Det var aldri noe ønske fra min side at jeg skulle ta over. Jeg husker min bestefar, Kong Olav 5., sa at «man kan ikke ta en hest ut av racet når det allerede er startet». Heldigvis ble loven endret til at «for barn født etter 1990, der arver den førstefødte tronen». Ingen tilbakevirkende kraft. Og jeg er glad for at det ble ham!

– «Men hva gjør vi da med Märtha?» Det følte jeg at alle lurte på. Jeg var jo veldig interessert i hester og ridning, og villig til å utforske det. Jeg ville bli så god som jeg kunne. Og fordi faren min er så innbitt seiler, skjønte han at det betydde mye for meg, og ga meg muligheten til å gjøre det fulltid. Men det var alltid med tanke på at jeg skulle komme tilbake til mine offisielle plikter senere.

 

– Har begrenset meg

Hele Märthas reise har vært lang og kronglete.

Interessen for hvordan fysisk og psykisk helse henger sammen, drev henne mot Rosenmetoden og Marianne Behn.

Märtha hadde latterkrampe i en og en halv time første gang hun selv prøvde rosenmetoden.

– Jeg har begrenset meg veldig mye. Egentlig er jeg utadvendt og sprudlende og ler veldig lett og høyt. Så hadde jeg på det tidspunktet holdt veldig igjen, fordi jeg måtte oppføre meg, måtte være ordentlig, sitte pent og være stille, slike ting. Kroppen hadde lagt bånd på gleden og latteren og utfoldelsen. Så jeg hadde latterkrampe i en og en halv time. Det ga mersmak, for å si det sånn. Rosenmetoden åpnet opp for kjærlighetskraften i meg. Jeg var ikke klar over denne kraften. Jeg trodde faktisk at jeg var ond, innerst inne. Og at hvis noen gravde dypt nok, ville jeg blitt avslørt, sier Märtha.

 

Les hele intervjuet med prinsesse Märtha Louise og se de nydelige bildene fra Vogue i Tara nr.7 – i salg fra fredag 13. mai!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...