Serien Friends
Fra 1. januar kan du se Friends på HBO Nordic. © HBO Nordic

20 morsomme og overraskende ting vi ikke visste om Friends

Den hvite store hundefiguren var i virkeligheten Jennifer Aniston sin.

2. februar 2021 av Maria Denise Christoffersen

1. Friends skulle opprinnelig hete Insomnia Cafe. Tittelen ble også endret fra Six of one og Friends like us... før det til sist bare ble kalt Friends. Tenk om vi skulle oversatt den første tittelen til norsk: Kafe Søvnløs!

2. Serien ble ikke filmet i New York. Ikke engang åpningsscenen ved vannfontenen. Hele serien ble spilt inn i California. 

3. Ved slutten av serien tjente skuespillerene en million dollar pr. episode. Hver!

4. Phoebe var redd anden til Joey og Chandler. Men det var jo egentlig ingen som trengte å være redd for anden... utenom Rachel sin ansiktskrem.

5. Den store hvite hundefiguren var i virkeligheten Jennifer Aniston sin. Hun hadde fått den i gave og kunne, morsomt nok, ikke unngå å beholde den!

6. Marcel var i virkeligheten en jente-ape. Og het egentlig Katie.  

7. Det tok rundt fem timer å filme hver episode. Og vi skulle ønske vi kunne vært en flue på veggen under en innspillingen av en Friends episode.

8. James Michael Tyler, som spilte karakteren Gunther, fikk jobben fordi han var den eneste statisten som kunne bruke en espressomaskin. Og det kunne han fordi han egentlig jobbet som barista!

9. Og når vi snakker om Gunther: Håret hans ble bleket hver uke - i ALLE årene serien ble spilt inn! Han har i virkeligheten brunt hår.

Psst... Her er 17 overraskende ting du kanskje ikke visste om The Crown! 

10. Courteney Cox, som spiller Monica, er i virkeligheten eldre enn David Schwimmer, som spiller Ross. Men i serien spiller hun lillesøster. 

11. Rachel skulle opprinnelig bli spilt av skuespilleren Téa Leoni. Det hadde absolutt ikke vært det samme.

12. Hank Azaria, som spiller forskeren David, gikk på audition til rollen som Joey... TO ganger! Han ville så gjerne være med... men ble heller sendt til Minsk.

13. Før Friends ble sendt for første gang ble de seks skuespillerene invitert ut for å spise sammen – for å nyte deres siste kveld som anonyme. 

14. Ross er 29 år tre år i strekk i serien.

15. I episoden “The One Where Chandler Doesn't Like Dogs” får vi vite at Ross hater is. Men det er flere eksempler på det motsatte i serien.

16. Courteney Cox skulle spille inn scenen med Rachel sin fødsel rett etter at hun selv hadde abortert.

17. Joshua sin far er i virkeligheten faren til Matthew Perry. Den hadde vi ikke sett komme. 

18. Det ble laget seks utgaver av Phoebe sitt dukkehus. Fordi det skulle være nok til at de kunne brenne noen i løpet av innspillingene.

19. Joeys agent Estelle spilte også sykepleier i en tidligere episode.

20. Da serien var ferdig innspilt fikk skuespillerene hvert sitt stykke av fortauet utenfor Central Perk som et minne. Vi andre fikk 10 sesonger av verdens beste serie!

Du kan se Friends på HBO. 

Har du sett noen av disse? Dette er 10 av de beste norske seriene

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...