Sarah Jessica Parker, Molly Shannon og Talia Balsam i serien "Divorce"
Sett deg godt til rette og la deg underholde av disse fantastiske seriene med 40+ kvinner i hovedrollen© Home Box Office | Kapital Entertainment | Merman | Pretty Matches Productions

14 serier med sterke 40+ kvinner i hovedrollen

De er modige, ressurssterke og noen av de kuleste kvinnene på tv. Og de er 40+! Leter du etter en serie med hovedpersoner du kan identifisere deg med? Vi gir deg 14 forslag!

25. mars 2020 av Katrine Ellen Allentoft Haslund

Det er alltid deilig å bli hekta på en god tv-serie. Men ofte føles det som om det er de yngre skuespillerne som dominerer tv-skjermen og at det ikke er like mange serier som er målrettet voksne kvinner. 

Og derfor skulle vi gjerne hatt serier med hovedpersoner vi kan identifisere oss med, spesielt når vi endelig har funnet tid til å slappe av med en serie. 

Her får du 14 forslag til tv-serier som har en sterk kvinnelig hovedrolle - som for øvrig også er 40+. 

1. Game of Thrones

Game of Thrones har de siste årene vært en av de aller mest populære tv-seriene. Kanskje var du også en av dem som satt klistret til skjermen hver mandag, eller kanskje det ikke var noe for deg?

Vi kan dog ikke komme med en liste over sterke kvinner uten å nevne denne serien. Både Olenna Tyrell, Cersei Lannister og Catelyn Stark er alle kvinner som utfordrer karakterene rundt dem. De er handlingsdyktige, og gjør det de føler er best for familien. 

Se Game of Thrones på HBO. 

Catelyn Stark Game of Thrones
© Home Box Office | Television 360 | Grok! Studio | Generator Entertainment | Bighead Littlehead

2. Rita 

Rita er en dansk serie som handler om den råeste moren og lærerinnen som finnes. Rita er politisk ukorrekt og gjør tingene sine på sin egen måte. Men det er ingen tvil om at hun elsker barna sine - både sine egne og elevene hennes. 

Det er en serie som viser hvor sterke mødre er og at det er okay å gjøre feil innimellom. 

Du kan få deg et selvtillitsboost med Rita på Netflix. 

Rita tv-serie
© SF Studios

3. How to Get Away with Murder

Viola Davis er den viktigste grunnen til at du må få med deg denne serien. Hun spiller forsvarsadvokat og jusprofessor Annalise Keating som sammen med en gruppe av sine studenter plutselig befinner seg mitt i en mordsak som også påvirker hennes privatliv. 

Annalise Keating er muligvis en av de råeste kvinnene på tv. Hun er sterk og hard når hun skal være det, men også utrolig sårbar og viser nemlig at kvinner også har svake sider. 

Se How to Get Away with Murder på Netlfix!

How to get away with murder
© Shondaland | Nowalk Entertainment | ABC Studios | Master Key Production

4. Grace and Frankie

Denne komedien viser på en flott måte hvordan livet ikke slutter etter at du har fylt 60 år. Grace og Frankie får snudd livet opp ned når de plutselig begge blir single. Sammen begynner de på nytt og oppdager at selvom du ikke er 30 lenger, så er du fortsatt en kvinne som må leve livet fullt ut.

Grace og Frankie er fantastiske karakterer som både kommer seg gjennom oppturer og nedturer gjennom serien.

Se Grace and Franke på Netflix.

Grace and Frankie
© Skydance Media | Skydance Television

5. Divorce

En skilsmisse er aldri enkelt. I Divorce er det ikke bare vanskelig- det er kanskje den lengste skilsmissen som er foregått på en tv-skjerm. 

Det gir oss seere en reell mulighet for å gjenopplive alle de ambivalente følelsene som kommer i spill når man skal forlate en mann man en gang trodde man skulle tilbringe resten av livet med. 

Se Sarah Jessica Parker spille mot Thomas Haden Church i denne komedien om skilsmisse på HBO.

Divorce tv serie
© Home Box Office | Kapital Entertainment | Merman | Pretty Matches Productions

6. Sex & the City

Du har garantert hørt om den, men den fortjener likevel å bli nevnt. Serien handler om single kvinner i 30-årene, men en av personene, den frie Samantha er 40+. Skuespilleren Kim Cathrall var 42 da første sesong kom ut. 

Samantha er en deilig og fri rolle som viser at kvinner gjerne kan ha det gøy og ha et avslappende forhold til menn. Hun er dog en allsidig karakter som også opplever kjærlighet, men som er i stand til å holde balansen: Du kan nyte menn så mye du vil uten at kjærlighet behøver å være en faktor - og hvis kjærligheten oppstår, så grip sjansen!

Se Sex & the City på HBO.

Sex and the City
© Darren Star Productions | Home Box Office | Sex and the City Productions

7. The Walking Dead

Melissa McBride spiller Carol Peletier i denne blodige serien hvor de færreste overlever. 

Carol Peletier er den eneste overlevende i sin familie. Men i stedet for å la sorgen ta over livet hennes, blir Carol en ressurssterk kvinne som gjør alt for å overleve selv, men også for å hjelpe de rundt henne. 

Se the Walking Dead på HBO eller Viaplay.

The Walking Dead
© American Movie Classics | Circle of Confusion | Valhalla Motion Pictures | Darkwoods Productions | AMC Studios | Idiot Box Productions

8. Grey's Anatomy

Meredith Grey som spilles av Ellen Pompeo går igjennom en fryktelig masse i serien Grey's Anatomy. Vi må innrømme at hvis vi ble utsatt for bare halvparten av hva Meredith gjør, så ville vi nok ikke ha klart å stå opp om morgenen. 

Hvis du liker drama, så er dette desidert serien for deg. For hver episode er stappfyllt med nettopp det - drama i bøtter og spann. Du følger Meredith og hennes kolleger som arbeider som turnusleger i sesong 1, og opp til sesong 16 som snart kommer ut. Og ingenting er dramafritt. 

Se Grey's Anatomy på Tv2 Sumo.

Greys Anatomy
© Shondaland | The Mark Gordon Company | Touchstone Television | ABC Studios

9. The Golden Girls

Denne klassikeren med den norske tittelen Pantertater har vunnet flere priser og det med god grunn. Det var kjempehyggelig og å følge med de fire kvinnene som bodde sammen i det lille kollektivet i Miami, hvor latteren garantert blir lokket frem ofte.

Serien finnes dessverre ikke på noen streamingtjenester, men kan kjøpes på amazon. 

The Golden Girls
The Golden Girls er en klassiker, der har vundet adskillige priser.© Touchstone Television | Witt/Thomas/Harris Productions

10. Nurse Jackie

Denne serien hadde ikke vært det samme uten Edie Falco i rollen som Nurse Jackie. Nurse Jackie er en utradisjonell kvinne som lever et krevende dobbeltliv. Serien omhandler medisinavhengighet og utroskap kombinert med å briljere rollen som sykepleier og være en god mor og en elskverdig kone. 

Se Nurse Jackie på Nrk nett-tv.

Nurse Jackie
© Showtime | NrK

11. The Morning Show

Jennifer Aniston gjør et stjerncomeback i hovedrollen som Alex Levy i serien The Morning Show. Jennifer Aniston spiller karrierekvinnen som møter motstand dag for dag og må håndtere kriser på jobben, innad i familien og alle ulempene ved rollen som en offentlig person har å by på. 

Se The Morning Show på Apple TV+

The morning show, Jennfer Aniston
© Apple TV +

12. Big Little Lies

Big Little Lies består en stjernebukett av kvinnelige skuespillere. De er vakre, velstående og lever tilsynelatende perfekte liv. Men i denne serien, basert på en bok av Liane Moriarty,  får små løgner store konsekvenser. I hovedrollene møter vi blant annet Nicole Kidman, Reese Whiterspoon, Meryl Streep og Lauren Dern.

Se Big Little Lies på HBO Nordic.

Big Little Lies
© Home BOx Office

13. Homeland

I denne serien spiller Claire Danes hovedrollen som Carrie Mathison, en CIA-agent som beskytter USA på sin egen måte. Carrie befinner seg i en svært krevende situasjon, da hun opplever maniske episoder som følge bipolar lidelse. Hun må derfor skille mellom privatlivet og ansvaret for å beskytte USA mot terrorister.

Se Homeland på Tv2 Sumo.

Homeland
© Showtime

14. The Good Wife

The Good Wife er en advokatserie med Julianna Margulies i hovedrollen som Alicia Florrick. Margulies spiller rollen som den sterke konen til en høyt profilert statsadvokat som står ovenfor en sexskandale. Alicia må derfor ta egne grep. Samtidig som hun oppdrar sine to tenåringsbarn går hun tilbake til yrke som forsvarsadvokat. En sterkere kvinne skal du lete lenge etter.

Se The Good Wife på Amazon Prime.

The good Wife
© CBS |

Trenger du flere serietips? Dette er 11 gode serier på HBO

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...