Beste norske serier
Seriefavoritt

Beforeigners ser du på HBO Max.

© TV2 Play

Her er 12 av de beste norske seriene

De fleste har sikkert hørt om SKAM og Exit, men her får du 12 seriefavoritter for enhver smak, som alle garantert vil gjøre et inntrykk på deg.

23. februar 2023 av Ellinor Engelstad

Det er ikke bare i det store utland det produseres gode serier - lille Norge har noen svært undervurderte og gode serier som må ses! 

Dette er 12 av de beste norske seriene!

Rådebank

Gjennom serien Rådebank får vi et innblikk i Norges rånermiljø. Her møter vi blant annet Glenn Tore (Odin Waage), som i tillegg til å ha en over gjennomsnittlig stor kjærlighet for biler, har karismaen og selvtilliten til å bli bygdas populære fyr. Det er helt til han blir dumpet av kjæresten sin. Rådebank tar for seg et viktig og tabulagt tema, nemlig psykisk helse hos gutter. 

Hvor: NRK TV
Sesonger: 3
Sjanger: Drama

rådebank serie NRK

Rådebank har blitt en populær serie i Norge.

© Max Emanuelson/Fenomen/NRK

Beforeigners 

Beforeigners er den første norske HBO-serien og har virkelig tatt oss med storm. Handlingen tar oss med til Oslo i dagens samfunn, hvor det plutselig begynner å dukke opp folk fra fortiden - og ikke fortiden som på 2000-tallet, men steinalderen og vikingtiden. 

Hvor? HBO
Sesonger: 2
Sjanger: Sci Fci

HBO serie beforeigners

Beforeigners er en serie du virkelig burde få med deg!

© HBO Max

Atlantic Crossing 

Denne serien er inspirert av en sann historie og handlinger tar oss med inn i Norge og USA under andre verdenskrig. Serien tar for seg vennskap som blir knyttet i krigstid, politikk og ambisjoner. Vi får også innblikk i Prinsesse Marthas liv, som flykter til USA for sikkerhet i det landet hennes blir overtatt av Nazistene.

Hvor: NRK TV
Sesonger: 1
Sjanger: Drama, Historie

Atlantic Crossing serie NRK

Atlantic Crossing kan du se når som helst på NRK TV. 

© Cinenord/NRK

Lilyhammer

Hvis du, som majoriteten av det norske folk, liker å se Trond Fausa Aurvåg på skjermen, burde du få med deg denne engelsk-norske, humoristiske og sprøe serien. Den tidligere gangsteren Frank Tagliano bestemmer seg for å søke tilflukt i Norge, etter å ha vitnet mot tidligere medarbeidere i en rettsak i New York. Der møter han alt hva Norge har å by på, inkludert Torgeir Lien (Trond Fausa Aurvåg), og vi blir tatt med inn i en hverdag som nok blir litt mer kaotisk enn hva Frank hadde håpet på.  

Hvor: Netflix
Sesonger: 3
Sjanger: Dramakomedie

Hvis du liker norske serier, bør du også sjekke ut andre nordiske! Dette er 9 gode nordiske krimserier

Exit

Allerede i første episode av Exit blir man kastet inn i et miljø med narkotika, prostituerte, løgner og fire svært arrogante og amoralske milliardærer. Serien gir oss et innblikk i Oslos finanselite og er faktisk basert på ekte interviewer med fire menn. Selv om det tvilsomt er noen som ikke har fått med seg denne serien, er den kanskje verdt å se om igjen en gang eller to?

Etter den første sesongen ble vist på NRK ble skaperne bak serien nedringt av ekte finansfruer som ønsket å dele sine opplevelser og historier. Derfor har de i sesong 2 gjort kvinnene mer synlig. 

Hvor: NRK TV
Sesonger: 2 (sesong 3 kommer 2 mars)
Sjanger: Drama

NRK serie EXIT

Exit har gjort stor suksess både i Norge og internasjonalt. 

© Fremantle/NRK

Ragnarok

Serien utspiller seg i den fiktive byen Edda, som ligger omringet av storslått, norsk natur. Ragnarok handler om innbyggerne i Edda og hvordan kanskje ikke alle er hvem de utgir seg for å være. Sammen med dem får vi innblikk i en verden i endring - hvor poler smelter, vintrene blir varme og voldsomme regnbyger. Mon tro om vi er på vei til et Ragnarok - med mindre nien griper inn i tide?

Hvor: Netflix
Sesonger: 2 - men en 3 sesong er bekreftet
Sjanger: Mysterieserie

ragnarok norsk serie
Norsk seriefavoritt

Ragnarok kan sees på Netflix.

© Netflix

Bloodride

Denne litt spesielle Netflix-serien passer godt til deg som liker litt skremmende elementer kombinert med nordisk humor. Dette er nemlig en grøsser-serie som tar utgangspunkt i seks historier fortalt av seks forskjellige mennesker, som alle er ombord i samme buss. 

Hvor: Netflix
Sesonger: 1
Sjanger: Grøsser

bloodride serie netflix
Grøsser

Bloodride er for deg som liker en litt annerledes og sprø serie. 

© Netflix

Maxitaxi driver

Steinar Sagen spiller karakteren Jan Egil i denne mørke humorserien fra NRK. Jan Egil er en snill mann med et stort hjerte, men han er ensom.

Plutselig møter han drømmedama. Men det oppstår en rekke problemer da Jan Egil klarer å rote seg bort i en rekke løgner.

Hvor: NRK TV
Sesonger: 1
Sjanger: Mørk humorserie

maxitaxi driver norsk serie
© Kim Erlandsen/NRK

Pørni

Denne serien ser på dilemmaene man blir presentert for når man prøver å gjøre det beste man kan for de man er glad i, og seg selv - i den rekkefølgen. Pørni streber etter å ta vare på barna hennes, en far som går gjennom en slags tenåringsfase i tillegg til nevøen hennes som hun fikk ansvaret for etter at søsteren hennes døde i en bilulykke. 

Hvor: Viaplay
Sesonger: 1
Sjanger: Drama, komedie

Heimebane

I det en velkjent fotballtrener mister jobben rett før sesongstart står laget plutselig uten trener. Det er da Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp) bokstavelig talt kommer på banen, og overtar trenerrollen. Dette blir en historisk sjanse hvor hun får mulighet til å lede laget til nye høyder. Uansett om du ikke liker fotball, vil du garantert like Heimebane. 

Hvor: NRK TV
Sesonger: 2
Sjanger: Drama, Sport

Heimebane serie NRK

Du finner Heimebane på NRK TV. 

© Motlys/NRK

Bortført

Pia drar til Israel i håpe om å komme hjem med nye opplevelser og minner for livet. Men en dag blir livet snudd på hodet, da hun blir kidnappet av den Islamske Stat sammen med to andre israelere. Videre i serien følger vi Pias kamp mot overlevelse og foreldrenes kamp om å få løslatt datteren deres. 

Hvor: TV2 Play
Sesonger: 1
Sjanger: Spenning

bortført norsk serie
© TV2 Play

Hjerteslag

Hjerteslag er en nydelig norsk serie som visser alle sider av en forelskelse. I det den unge kvinnen Mio blir gravid etter et one night stand blir man som seer tatt med inn i en komplisert kjærlighetshistorie. 

Hvor: TV2 Play
Sesonger: 5
Sjanger: Drama

hjerteslag norsk serie
© TV2 Play

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...