Gladmat Stavanger vågen
Matfestival:

Gladmat-festivalen i Stavanger er Nordens største matfestival. I 2018 ble festivalen arrangert for 20 gang! Sjekk vår oversikt av matfestivaler verdt å besøke i sommer.

© Gladmat / Visit Norway

De beste matfestivalene i Norge

Smak den deiligste maten Norge kan by på i sommer! Matfestivaler over hele landet bugner av lokale råvarer og spennende drikke. Vi har plukket ut et par festivaler det er verdt å ta turen for.

8. juli 2019 av Av Lisbeth Skøelv og Merethe Hommelsgård

Matfestivaler i Norge

Smakfulle festivaler finner du rundt om i hele Norge i sommer. Visste du for eksempel at Gladmat festivalen i Stavanger har over 250.000 besøkende i løpet av fire dager? Det gjør festivalen til Nordens største matfestival!  

Her er Taras matfestival anbefalinger i Norge denne sommeren – til forlystelse for både gane og mage.

middag i fargegaten stavanger
Middag i Fargegaten:

Matfestivaler lager stemning i hele Norge, her er det Fargegaten i Stavanger som blir forvandlet til uterestaurant når restauranten Renaa dekker til langbord med Italiensk "familiemiddag" under Gladmat festivalen.

© Martin Larsen

Klippfisk i Kristiansund

Hvert år arrangeres Klippfiskfestivalen i Kristiansund. I år var datoen 22. juni. Høydepunktet er kåringen av byens beste klippfisk/bacalao.

 • Milnveien 30D, 6512 Kristiansund

Mat i Numedal

Matfestivalen i Numedal var 28.–30. juni. Festivalen kunne tilby lokale mattradisjoner og mange gøyale aktiviteter.

 • Numedalsvegen 5936, 3628 Veggli

Bacalao i Brevik

4000 liter bacalao kommer til å gå ned på høykant under Bacalaofestivalen i Brevik i Telemark 13. juli. Lukten av tomat, fisk, urter og potet siver gjennom gatene under Europas største bacalaofestival.

 • Steensgate, 3950, Brevik

bacalao festival norge
Bacalao-elskere:

Europas største Bacalao festival finner du i Telemark, nærmere bestemt Breivik, der Brevik og omegns Sjømandsforenin serverer deg en bolle med hjemmelaget bacalao, som du også kan kjøpe med deg hjem i 1 liters spann dersom du er særdeles glad i bacalao! 

© Visit Telemark

Gladmat i Stavanger

Norge og Nordens ledende matfestival, Gladmat i Stavanger avholdes 24.–27. juli. Festivalen trekker opp til 250 000 besøkende i løpet av de fire dagene, og over 100 små og store utstillere tilbyr alt fra alger til rømmegrøt, det arrangeres kurs for barn og voksne, og det blir kokkeshow og demoer fra noen av landets beste kokker.

 • Vågen, Stavanger sentrum

Moreller i Lofthus

25.–27. juli er NM i morellsteinspytting høydepunktet under Morellfestivalen i Lofthus i Hardanger. Festivalen, som ofte blir kalt Norges søteste festival, serverer selvfølgelig også den lille steinfrukten i alle varianter.

 • Lofthus Sentrum, 5787 Lofthus, Hordaland

Lokalt i Trondheim

En av Norges største lokalmatfestivaler, Trøndersk Matfestival, arrangeres i Trondheim 1.–3. august. 150 utstillere kommer med det beste av lokalmat og matspesialiteter fra regionen. Samtidig arrangeres Bryggerifestivalen.

 • Torvet, i hjertet av Trondheim sentrum

trondheim matfestival
Glad i lokalmat:

Trøndersk Matfestival er stedet for deg som liker lokale råvarer! Du får også lett tak i god drikke, siden Bryggerifestivalen arrangeres samtidig!

© WIL LEE-WRIGHT/OI! TRØNDERSK MAT OG DRIKKE AS

Skalldyr i Mandal

I Mandal arrangeres Skalldyrfestivalen 8.–11. august, og nærmere 60 000 personer er innom hvert år i festivalperioden. Restauranttelt, konserter, tivoli, matmarked, kokkeskole for barn, VM i rekepilling, streetfood og salgsboder er noe av det som står på årets program.

 • Bryggegata 36, 4514 Mandal

Mat og øl i Horten

Horten Mat & Ølfestival er en festival for hele familien hvor de gode råvarene hylles, det blir restauranter, foodtrucks, boder, kurs, konkurranser, musikk, underholdning, smaksprøver og aktiviteter for barn. Datoen er 23.–25. august.

 • Karljohansvern, 3183 Horten

Matkunst i Ålesund

Den norske matfestivalen i Ålesund fra 22.–24. august er en kombinasjon av messe for matkunst i Norge, med flere NM, fagforum for matprodusenter av alle slag, og folkefest for matinteresserte.

 • Skateflukaia 8440, 6002 Ålesund

Skalldyrfestivalen i Mandal
Størst på sjømat i Norge:

Skalldyrfestivalen i Mandal byr på mye godt og mye moro. Blant annet en rekepille-konkurranse!

© Visit Norway

Mangfold i Skien

Mersmak går av stabelen den 30.–31. august, og er en folkefest i Skien med nye smaker, mangfold av spennende produkter, opplevelser og overraskelser. De byr på restauranttorg, bondens torg, økologisk- og vegetartorg og barnas torg.

 • Rådhusgata 1, 3724 Skien

Spesialiteter i Bergen

Bergen Matfestival arrangeres fra 30. august til 1. september, og inkluderer også Barnas matfestival. Lokalmatprodusenter presenterer og selger sine spesialiteter fra både sjø og land.

 • Bergenhus, Koengen, 5003 Bergen, Hordaland

Smaksfest i Oslo

Innovasjon Norge inviterer til Matstreif på Rådhusplassen i Oslo 6.–7. september for 15. gang, og er med sine 230 000 besøkende en av landets største festivaler. Dette er stedet å være for alle som lurer på hva som rører seg innen norsk mat og drikkekultur.

 • Rådhusplassen, 0160 Oslo

matstreif oslo råvarer norge
Matstreif:

Mye godt er samlet på et sted under Matstreif. Mattelt med råvarer fra hele vårt vide land samles på Rådhusplassen for å tilby det beste fra sin region.

© Matstreif / Visit Norway

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...