
ALKOHOLFRITT: Forfriskende agurk- og myntevann og presset vannmelonjuice.
© Synøve DreyerALKOHOLFRI
Agurk- og myntevann
Agurk og mynte er faste ingrediensener i sommermaten – bruk dem også til å smaksette mineralvannet.
Dette trenger du til 6 store glass:
1 1/2 liter mineralvann
isbiter
1/2 agurk, strimlet på langs (ikke kjernen)
1 håndfull frisk mynte
Slik gjør du:
1. Ha godt med isbiter i en mugge som rommer 2 liter eller en punchebolle. Tilsett strimlet agurk og mynteblader.
2. Topp med mineralvann og server.
ALKOHOLFRI
Sommerdrink med vannmelon
Vannmelon virker kjølende i varmen, både i fast og flytende form. Her presset som juice – perfekt tørsteslukker til den som har grillvakt.
Dette trenger du til 1 liter:
1 vannmelon
isbiter
Slik gjør du:
1. Del vannmelonen i fire, grav ut kjøttet og del det i mindre biter.
2. Kjør vannmelonkjøttet gjennom en juicemaskin og nyt med masse isbiter.
Les også: Sommerens deiligste roséviner!

MED OG UTEN ALKOHOL: She & T, Rabarbrasaft, Krydderiste og Bellini med nektarin.
© Synøve DreyerShe & T
Oddsen for at dette blir sommerens favorittdrink, er stor ...
Dette trenger du til 1 drink:
1 del tørr sherry
3 deler tonic
isbiter
1 skive rød appelsin
Slik gjør du:
1. Rør sammen sherry og isbiter. Topp med tonic.
2. Pynt med en skive sitrus, og server.
ALKOHOLFRI
Rabarbrasaft
Nyt rabarbrasaften naturell mens du griller, og ev. med et fingerbøl vokdka og en skvett mineralvann før dere setter dere tilbords.
Dette trenger du til 4 glass:
500 g rabarbra
250 g sukker
1 liter vann
1 vaniljestang
isbiter
Slik gjør du:
1. Rens og del rabarbraen i biter. Kok opp rabarbra, sukker, vann og splittet vaniljestang i en kasserolle, og la det koke i 10–15 min. til rabarbraen er delt i «tråder». La det avkjøle helt før du siler den gjennom en sileduk eller en finmasket sil.
2. Fordel isbiter i 4 glass og fyll opp med rabarbrasaft.
ALKOHOLFRI
Sommerdrink med krydder og te
Iste med en herlig smak av India.
Dette trenger du til en drink:
1 liter vann
1/2 kanelstang
2 stjerneanis
6 kardemommekapsler
sukker etter smak
isbiter til servering
Slik gjør du:
1. Kok opp vannet og ha i krydderne og ev. sukker, og rør rundt. La det stå og trekke smak i 15 min.
2. Sil teen, og la den kjøle helt ned.
3. Server krydderteen med isbiter.
Bellini med nekatrin
Bellini er en drink-klassiker som så dagens lys i Harry´s Bar i Venezia – laget på hvit fersken og prosecco. Her er vår variant med nektarin og hvitvin.
Dette trenger du til 2 drinker:
2–3 nektariner (avhengig av størrelse)
1 dl hvitvin
1 dl mineralvann
isbiter
Slik gjør du:
1. Skyll nektarinene. Del dem i to, ta ut steinen og kjør kjøttet til puré med en stavmikser. Sil pureen.
2. Fordel isbiter og puré i to stetteglass. Ha 1/2 dl hvitvin i hver glass. Topp med mineralvann og server.