Parforhold

SJEKKLISTE: Parekspertenes tipser om 5 ting du burde si til din partner – hver dag!

© Getty Images

Slik styrker du parforholdet med sirkeltrening

Opplever du gnisninger i parforholdet? Løsningen kan være å øve på kjærlighet, mener relasjonscoachene Beatrice Karinsdotter og Theodor Randås. Oppskriften på sirkeltreningen som styrker parforholdet og kjærligheten, får du her!

31. mars 2022 av Linda Newman

Visste du at du kan bruke sirkeltrening til å trene mer enn musklene? Beatrice Karinsdotter og Theodor Randås ble et par gjennom å begynne å trene på kjærlighet sammen og i dag hjelper de andre par som relasjonscoacher. En enkel sirkeltrening som styrker parforholdet og kjærligheten er et av deres verktøy. 

Se under hvordan du og din partner kommer i gang med å styrke parforholdet! 

realsjonscoach Beatrice Karinsdotter Theodor Randås

– Tidigere trodde jeg at man enten hadde flaks eller uflaks i kjærlighet, men det handler om kunskap og villighet til å trene på å bli bedre, sier Beatrice. 

© Pernilla Wahlman

Relasjonsekpertenes sirkeltrening

✔️ 5 ting du skal fortelle partneren din – hver dag!

✔️ 7 effektive triks for å styrke parforholdet. 

Slik kommer dere i gang:

1. Etabler en vinnende lagånd

Alt begynner med forståelsen av at dere er på samme lag, og dermed jobber mot samme mål. Det handler altså ikke om å vinne diskusjoner eller konflikter – for det taper laget på! Vil du ikke dra din del av lasset? Hvorfor skal du i det hele tatt være med på laget? Gjennom å alltid ha lagets beste i tankene, blir parforholdet en grobunn for glede, kjærlighet og velvære.

2. Begynn med små skritt

En vanlig feil når man begynner å trene, er at man tar i for hardt og deretter mister motivasjon til å fortsette og dermed går tilbake til start. Unngå den fellen i parforholdet ved å begynne med små skritt. Det kan være noe så lite som å bevisst tilføre forholdet en dose oxytocin hver dag. Dette er også kjent som «velværehormonet» som frigjøres blant annet gjennom øyekontakt og berøring. Så legg bort mobilen og klem heller partneren din.

3. Finn inspirasjon

Les bøker, lytt til podkaster og sjekk ut TED Talks om forhold og relasjoner og spør venner som virker å ha et godt forhold om råd. Vi har selv et mentorpar i Los Angeles som vi møter digitalt hver uke og som vi diskuterer relasjonspørsmål med. Fang opp tips som dere liker, test og bruk dem. Fortsett med dem som fungerer (gi det litt tid først), gi slipp på tips dere ikke liker og se heller etter nye tips.

4. Øv på nærhet

Denne øvelsen med 5 ting du skal fortelle partneren din bør dere gjøre hver dag. Sett dere overfor hverandre. En person prater om gangen, den andre lytter. Deretter forteller dere hverandre:

  1. Det beste som har hendt meg i dag er …
  2. De mest utfordrende som har hendt meg i dag er …
  3. Sånn føler jeg meg akkurat nå …
  4. Dette setter jeg pris på ved deg …
  5. Dette trenger jeg av deg …

5. Få kontroll over energityvene

Mange par kjører seg fast i krangler over detaljer. Ja, det kan faktisk føre til slutten på et forhold. Selv vi innså at husarbeidet var en kilde til mye irritasjon. Derfor skrev vi på hver vår liste alle praktiske gjøremål vi kunne komme på. Det var alt fra matplanlegging til oppvask, støvtørking, å vaske bilen og vanne blomster. Deretter delte vi oppgavene i to og spurte hverandre om det var en rettferdig deling. Det at begge skriver under på oppgavefordelingen er viktig, for da er den forankret i dere begge og ingen kan klage på urettferdighet. Etter hvert forandres tilværelsen og livet, så ta en vurdering av arbeidsfordelingen av og til.

6. Gi kjærlighet

Pass på hverandre og sørg for å gi hverandre kjærlighet hver dag. Ofte er vi fokusert på vår parters feil og mangler, og da er det lett å glemme vår egen del av ansvaret. Tren på å ta det ansvaret. Spør deg selv regelmessig: «Har jeg tilført parholdet kjærlighet i dag?»

7. Vokt deg for kapper og pekefinger 

I alle samtaler og diskusjoner bør du se opp for offerkappen, altså det gå inn i rollen som offer og synes synd på deg selv. Vokt deg også for å peke finger når du kjenner deg truet. Begge deler er maktstrategier for å slippe å ta ansvar. Men husk at det er aldri én persons ansvar å løse et parproblem. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...