Du har ganske sikkert hørt om middelhavsdietten, som mange ganger er blitt kåret til «verdens sunneste mat» i mediene. Ikke uten grunn. Middelhavsdietten reduserer risikoen for en lang rekke sykdommer som kan forkorte livet, for eksempel hjerte- og karsykdommer, Alzheimers, Parkinsons og høyt kolesterol.
Derfor har en gruppe forskere de siste åtte årene studert middelhavsdietten for å finne nøkkelen til alle helsegevinstene. En ny studie konkluderer med at olivenolje er den sentrale ingrediensen. Fettet i oljen aktiverer nemlig bestemte celler i kroppen som er kjent for å forlenge livet og slå ned aldersrelaterte sykdommer.
Ifølge forskerne holder det imidlertid ikke bare å spise mye olivenolje. Den bør helst kombineres med mosjon for å virke. Fettet fra olivenolje lagres i mikroskopiske lagre i cellene, og det er først når du er fysisk aktiv at helseeffektene slår inn for alvor.
Kilde: University of Minnesota
Se også: Slik lever du på Middelhavsdietten