6 trinn til bedre tarmhelse
I sin nyeste bok "Tarmens medisin" anbefaler lege og forfatter Berit Nordstrand en trinnvis metode for å styrke bakteriemangfoldet i tarmen.
En sunnere tarmflora
I sin nyeste bok «Tarmens medisin», som er et medisinsk oppslagsverk, gir lege og forfatter Berit Nordstrand deg en 6-trinns metode til en sunnere tarmflora.
Berit mener nemlig at nøkkelen til mange av våre sykdommer og plager ligger i tarmen, og at tarmbakteriene spiller en langt viktigere rolle enn bare å sørge for å fordøye maten – de påvirker både fysisk og psykisk helse.

1. Fermentert mat og drikke
For eksempel sylteagurk, kimchi, sauerkraut, tjukkmelk, fermentert myse, kombucha og surdeigsbrød.

2. Lavkarbo
Reduser inntaket av karbohydrater og sikre deg godt fett.

3. Kraft fra bein
Kollagenet i beinmargen gir deg livsviktige aminosyrer.

4. Nok fermenterbare fibre og antioksidanter
Spis mer grønnsaker, unngå «lettvintmat».

5. Bløtlegg korn, belgfrukter, nøtter og frø
Dette gjør disse matvarene lettere fordøyelige og frigjør enda mer næring til kropp og hjerne.

6. Grønn te, rødvin, kakao, sjokolade, kaffe og uraffinert søtt.
Mørk sjokolade er proppfulle av plantestoffer, kraftige antioksidanter som kan dempe produksjonen av irriterende betennelsesstoffer.
