kamille-te
Helsebringende te:

En kopp med kamille-te kan gjøre godt for både kropp og sjel.

© Getty Images

4 fordeler med kamille-te

Den er ikke verdens mest sexy eller smakfulle te, men den er en av de mest godgjørende. Bare se hva kamille-te kan gjøre for deg!

19. mars 2018 av redaksjonen

Du har kanskje kjent smaken siden du var liten, men så ble den skjøvet til side da det kom mer eksotiske teer og kaffesmaker på banen. Men mye tyder på at kamille-te kan være sunn for både kropp og sjel. 

beroligende kamille-te
Beroligende kamille-te:

Har du en tendens til å bekymre deg, kan du forsøke kamillete!

© Getty Images

Fordeler med kamille-te:

1. Lindrer smerter

Kamille skal kunne lindre muskelsmerter og menstruasjonssmerter og har en antibakteriell virkning. Det kan forklare hvorfor kamillete kan lindre forkjølelse og sår hals.

2. Heler huden

Bruk kald kamillete til å behandle huden hvis den klør og virker irritert. Teen tilfører samtidig litt fukt, ifølge kliniske forsøk. Kalde kamilleteposer kan også brukes som en kur mot lettere irriterte og tørre øyne.

3. Demper bekymringer

Har du en tendens til å bekymre deg, kan du forsøke kamillete, som i mindre studier har vist seg å virke avslappende. Så lag en stor kopp og trekk pusten dypt. Kanskje lykkes du med å dempe vanskelige tanker.

4. Gir ro i magen

Noe tyder på at kamille kan minske eventuelt ubehag i mage- og tarmsystemet ditt og gi litt ro i magen. Prøv å legge kamilleblomster i salaten hvis du vil prøve noe nytt. Hvis ikke, tyr du bare til en kopp varm kamillete.

Kilde: Prevention.com

Lag din egen helsebombe: 8 grunner til at du bør drikke ingefær-te

Slik lager du en deilig kopp kamille-te:

  • Bruk 1 ss kamilleblomster og hell over 1,5 dl kokende vann.
  • La teen trekke i 5–8 minutter.
  • Sil kamilleblomstene fra teen.
  • Drikk den som den er. Eller søt den med litt honning. 

Hvorfor er te sunt?

Det er ikke bare kamille-te som skal være sunt for deg. De finnes te i alle slags smaker og farger. Både grønn, rød, hvit og svart te skal ha helsebringende effekt, så hvilken farge bør du velge? Sjekk oversikten under, og bli litt klokere i te-verdenen:

grønn te, hvit te, rød te, svart te
Skal du velge grønn, hvit, rød eller svart te?


© Getty Images

Seneste

Kanskje er du også interessert i...