Lag din egen chai av te, melk, sukker eller honning og krydder.
Supermarkedene fører mange forskjellige typer og blandinger av chai, som bare krever at du tilsetter kokende vann. Men hvis du vil ha en kopp chai som strutter av både smak og sunnhet, bør den lages fra bunnen av med friske råvarer: Kok krydderet i vann i minimum 10 min. Tilsett melk og teblader. La alt småkoke i 3 min. Ta kasserollen vekk fra varmen, og la teen trekke i ytterligere 5 min. Sil teen over i kopper, og tilsett sukker eller honning.
Den karakteristiske chai er de siste årene blitt en populær drikk her oppe i nord, og det av gode grunner. Den krydrete, søte og milde smaken er helt unik - og ingrediensene i teen gjør den til en drikk som er både sunn og gir ekstra energi.
Chai er egentlig en forkortelse for masala chai, som betyr te med krydder. Teen stammer opprinnelig fra India og kan spores mer enn 5000 år tilbake - til hinduenes gamle legekunst kalt ayurveda. Der bruker man krydder og urter for å forebygge og helbrede sykdommer.
En chai består av fire elementer - te, melk, sukker eller honning og krydder. Men det finnes ingen original eller "riktig" oppskrift, og de fire elementene blandes meget forskjellig avhengig av hvilken del av India den kommer fra. Noen steder drikkes den også kald. Flere steder i Sørøst-Asia er chai mer populær enn kaffe, og kan fåes kjøpt på hvert eneste gatehjørne.