Marianne Mjelde Knutsen, Ingrid Anette Hoff Melkersen og Andrea Voll Voldum hylles alle for sin innsats – og er tre av finalistene i Tara-kåringen Årets modigste kvinne 2016.
Modige kvinner:

Marianne Mjelde Knutsen, Ingrid Anette Hoff Melkersen og Andrea Voll Voldum hylles alle for sin innsats – og er tre av finalistene i Tara-kåringen Årets modigste kvinne 2016.

© Privat / Espen Solli

Her er Årets modigste kvinne 2016-finalistene

Seks modige finalister med hver sin sterke historie kjemper om å bli Årets modigste kvinne 2016.

13. oktober 2016 av Lisbeth Skøelv

Juryen har plukket ut seks modige finalister til Tara-kåringen Årets modigste kvinne 2016 og Astrid Gunnestads minnepris som hver har sin egen unike og sterke historie.

Vinneren kåres 18. oktober – og du kan være tilstede under utdelingen ved å melde deg på her!


Her er de seks finalistene:

Azra Gilani skrev nylig kronikken «Muslimske mødre, nå må dere våkne!» i Aftenposten. 67-åringen er en av finalistene i Tara-kåringen Årets modigste kvinne 2016.
Nominert:

Azra Gilani. 

© Scanpix

Azra Gilani

Alder: 67.

Bosted: Oslo, opprinnelig fra Pakistan

Yrke: Pensjonist, tidligere selvstendig næringsdrivende.

Azra Gilani skrev nylig kronikken «Muslimske mødre, nå må dere våkne!» i Aftenposten. Der tok 67-åringen et oppgjør med sine medsøstre som ikke står opp for døtrene sine, de som trues på livet fordi de er blitt for «norske», har kjærester eller ikke er jomfruer når de gifter seg. 

Selv om firebarnsmoren har fått mye støtte i ettertid, har også hatmeldinger og drapstrusler florert. Ada Sofie Austegard er leder i Stine Sofies Stiftelse. 52-åringen er en av finalistene i Tara-kåringen Årets modigste kvinne 2016.
Nominert:

Ada Sofie Austegard.

© Scanpix

Ada Sofie Austegard

Alder: 52.

Bosted: Grimstad.

Yrke: Leder i Stine Sofies Stiftelse.

Helt siden det brutale drapet på datteren Stine Sofie i Baneheia i 2000, har Ada Sofie Austegard jobbet utrettelig for å bedre rettssikkerheten for ofre og etterlatte. 

I år, 16 år etter opprettelsen av Stine Sofies Stiftelse, fikk 52-åringen se drømmen sin gå i oppfyllelse: Opprettelsen av verdens første senter for voldsutsatte barn.


Andrea Voll Voldum mottok Jenteprisen 2016 på FN sin jentedag 11. oktober. 21-åringen er også en av finalistene i Tara-kåringen Årets modigste kvinne 2016.
Nominert:

Andrea Voll Voldum.

© Espen Solli

Andrea Voll Voldum

Alder: 21.

Bosted: Lærdal.

Yrke: Snart student.

Andrea Voll Voldum ga voldtektsofre et ansikt da hun sto åpent frem og fortalte om en gruppevoldtekt i Hemsedal og sjokket over at de tre mennene, som tidligere var blitt dømt til lange fengselsstraffer, ble frifunnet i lagmannsretten. 

Selv med diagnosen posttraumatisk stressforstyrrelse, nektet 21-åringen å gi seg uten kamp. 

Hennes åpenhet førte blant annet til at flere tusen gikk i demonstrasjonstog for kvinners rettssikkerhet og at flere anmeldte voldtekter. Andrea mottok Jenteprisen 2016 på FN sin jentedag 11. oktober.


Veterinær Charlotte Søyland er konsulent for Norsk Folkehjelp, og involvert i minerydding i Kambodsja og Colombia, et arbeid som er med på å redde mange tusen hvert år fra død og lemlestelse. 44-åringen er en av finalistene i Tara-kåringen Årets modigste kvinne 2016.
Nominert:

Charlotte Søyland.

© Espen Solli

Charlotte Søyland

Alder: 44.

Bosted: Drøbak.

Yrke: Veterinær og daglig leder på Nesodden dyreklinikk

Veterinær Charlotte Søyland er ved siden av å drive egen dyreklinikk også konsulent for Norsk Folkehjelp, og involvert i minerydding i Kambodsja og Colombia, et arbeid som er med på å redde mange tusen hvert år fra død og lemlestelse. 

Med fare for eget liv og helse har 44-åringen gått inn i geriljadominerte områder for å hjelpe lokalbefolkningen – og for å ta seg av dem hun mener er de virkelige heltene: minehundene.


Marianne Mjelde Knutsen er Norges eneste kvinnelige jagerflypilot. 47-åringen er en av finalistene i Tara-kåringen Årets modigste kvinne 2016.
Nominert:

Marianne Mjelde Knutsen.

© Privat

Marianne Mjelde Knutsen

Alder: 47.

Bosted: Ørland.

Yrke: Jagerflypilot.

Marianne Mjelde Knutsen er Norges eneste kvinnelige jagerflypilot. For et par år siden ble hun akutt syk og fikk påvist en seks cm stor svulst i hodet. 

Trebarnsmoren trodde tiden i F-16-flyet var over, men etter beinhard opptrening og grundig testing, kunne 47-åringen igjen innta cockpiten.


Ingrid Anette Hoff Melkersen er stomioperert og har både gjennom modelloppdrag og ikke minst med sin deltakelse i bikinifitness-konkurranser med pose på magen har 34-åringen utfordret folks fordommer og satt fokus på den tabubelagte tarmsykdommen. 34-åringen er en av finalistene i Tara-kåringen Årets modigste kvinne 2016.
Nominert:

Ingrid Anette Hoff Melkersen.

© Espen Solli

Ingrid Anette Hoff Melkersen

Alder: 34.

Bosted: Stjørdal.

Yrke: Ufør, forfatter, blogger, modell og foredragsholder.

Ingrid Anette Hoff Melkersen er stomioperert, og trebarnsmoren ønsker å vise at livet med utlagt tarm ikke trenger å sette noen begrensninger. 

Både gjennom modelloppdrag og ikke minst deltakelse i bikinifitness-konkurranser med pose på magen har 34-åringen utfordret folks fordommer og satt fokus på den tabubelagte tarmsykdommen.


Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...