Vinneren
Vinneren

Årets modigste kvinne 2015, Sina Saltbones, med Taras sjefredaktør Torunn Pettersen (t.v.) og konferansier Pernille Sørensen.

© Espen Solli

Sina er Årets modigste kvinne 2015

– Det er ikke tanken som teller, det er handlingen, sier Sina Saltbones. Hjelpearbeideren ble kåret til Årets modigste kvinne 2015 under Taras store jubileumfest på Latter i Oslo.

21. oktober 2015 av Lisbeth Skøelv

Sina Saltbones (42) trakk det lengste strået i kåringen av Årets modigste kvinne 2015, i konkurranse med fem andre sterke kandidater.

Sina fikk tittelen, en sjekk på 50 000 kroner (gitt av hovedsponsor Gaia), en vakker statuett og masse kjærlighet fra de 500 gjestene i salen.

FINALISTENE: Juryen hadde plukket ut seks finalister med hver sin unike historie. F.v. Parminder Vadsten, Carina Olset, Anna Owczarz, Sina Saltbones, Katrine Olsen Gillerdalen og Anett Morén. Foto: Espen Solli

Hjelper IS-slaver

Sina leder flyktningorganisasjonen Refugee Alliance, som blant annet jobber med å gi traumebehandling til unge jenter som har vært holdt som sexslaver hos IS-soldater i Nord-Irak. 

Juryen skriver i sin begrunnelse at “årets vinner er en "do'er". Der andre nedsetter komiteer og venter på utredninger, reiser hun ut i felten og gjør det som må gjøres. Hennes drivkraft er å hjelpe dem som har minst, nemlig flyktningene. Målet er å gi mennesker som har opplevd alvorlige traumer et verdig liv – selv om det krever at hun setter  sitt eget liv og sin egen helse i fare.”

Vinneren var svært rørt over utmerkelsen.

– Jeg er så utrolig glad og takknemlig for å få prisen. Pengepremien på 50 000 kroner kommer godt med til prosjektene våre, og de skal brukes til å trøste, styrke og gi håp til flyktninger. Og jeg må få understreke at jeg ikke gjør jobben alene, jeg har 36 modige ansatte i flyktningeleirer og traumesenter og 50 frivillige som også jobber dag og natt for saken. Men jeg håper at jeg ved å vinne prisen kan inspirere andre også til å følge drømmen sin, sier Sina til Tara.

Juryen
Juryen

Jurymedlemmene Mari Maurstad, Astrid Gunnestad og Karita Bekkemellem på scenen sammen med konferansier Pernille Sørensen.

© Espen Solli

JURYEN: Jurymedlemmene Mari Maurstad, Astrid Gunnestad og Karita Bekkemellem på scenen sammen med konferansier Pernille Sørensen. Foto: Espen Solli.

Også Taras sjefredaktør og juryleder, Torunn Pettersen, lot seg begeistre.

– Vi er utrolig imponert over den innsatsen Sina og organisasjonen hennes har lagt ned for flyktningene, og ikke minst for jentene i Nord-Irak som har unnsluppet IS-soldatenes tortur. At hun til slutt vant gjenspeiler den tiden vi er i nå, og var veldig fortjent, sier Taras sjefredaktør Torunn Pettersen.

På 2. plass kom Anna Owczarz og på 3. plass Katrine Olsen Gillerdalen. De øvrige finalistene var Carina Olset, Anett Morén og Parminder Vadsten.

Les mer om finalistene her

I storform
I storform

Det svingte av entertaineren Mia Gundersen da hun fremførte tre låter under showet på Latter.

© Åshild Breian

I STORFORM: Det svingte av entertaineren Mia Gundersen da hun fremførte tre låter under showet på Latter. Foto: Åshild Breian

Mia sprudlet fra scenen

Selv om de modige kvinnene var i fokus under Taras store festkveld, var det også mye annen inspirerende underholdning fra scenen. En sprudlende Mia Gundersen underholdt med sang, modell og designer Anette Stai snakket om fordommene mot å bli eldre, forfatter Unni Lindell høstet massiv latter for sine gullkorn fra barnemunn, og sjefsmegga Astrid Gunnestad, som også er jurymedlem, både hyllet og harselerte ”bursdagsbarnet” Tara fra scenen. Dansegruppen Mdonnaz, bestående av bare voksne kvinner, viste frem hiphop-kunster, og hele showet ble loset trygt i land av Pernille Sørensen, som i tillegg til å være konferansier, også bød på stor komikk fra sitt eget liv.

Det er femte gang Tara deler ut prisen Årets modigste kvinne.

Modeller i festmote
Modeller i festmote

De flotte Tara-modellene viste festklær fra Gaia under jubileumsfesten.

© Kristian Jøraandstad

MODELLER I FESTMOTE: De flotte Tara-modellene viste festklær fra Gaia under jubileumsfesten. Foto: Kristian Jøraandstad

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...