Leder i Stine Sofies Stiftelse, Ada Sofie Austegard, gikk til topps i Tara-kåringen Årets Modigste kvinne 2016.
Ydmyk prisvinner:

Leder i Stine Sofies Stiftelse, Ada Sofie Austegard, gikk til topps i Tara-kåringen Årets Modigste kvinne 2016. Her sammen med Taras sjefredaktør Torunn Pettersen.

© Espen Solli

Ada Sofie er Årets modigste kvinne 2016

Hun fant mening i det meningsløse, og erstattet sorgen med kraft og mot til å hjelpe andre, sier juryen om 52-åringen.

18. oktober 2016 av Lisbeth Skøelv og Martine Haug Nysether

Helt siden det brutale drapet på datteren Stine Sofie i Baneheia i 2000, har Ada Sofie Austegard (52) jobbet utrettelig for å bedre rettssikkerheten for ofre og etterlatte. 

– Vinneren av Årets modigste kvinne 2016 fant mening i det meningsløse. Hun erstattet sorgen med kraft og mot til å hjelpe andre, og har i 16 år vært stemmen til voldsutsatte barn og etterlatte, sier Taras sjefredaktør Torunn Pettersen.

Sammen med juryen, bestående av Karita Bekkemellem og Mari Maurstad, kåret Pettersen lederen av Stine Sofies Stiftelse til Årets modigste kvinne.

– At hun i år har fått oppfylt drømmen sin om å lage verdens første senter for voldsutsatte barn, er en enorm bragd. Vi er mange som beundrer denne lille, store kvinnen.

Her kan du lese mer om de andre finalistene!


– Føles veldig girl power

Ada Sofie legger ikke skjul på at prisen betyr veldig mye for henne og resten av teamet.

– Det betyr en anerkjennelse for den jobben Stine Sofies Stiftelse har gjort som team. Selv om jeg har mottatt flere priser, inkludert Kongens fortjenestemedalje i gull, henger Tara-prisen veldig høyt for meg, fordi jeg er nominert av kvinner og tildeles prisen av et kvinneblad med en jury av kvinner foran en sal full av kvinner, forteller 52-åringen.

– Det føles veldig girl power og varmer veldig. Jeg er både ydmyk og svært takknemlig! Prispengene skal øremerkes det nye Stine Sofies Forskningsfond, der trenger vi startkapital. 

Årets modigste kvinne 2016:
Årets modigste kvinne 2016:

Ada Sofie Austegard (52) ble kåret til Årets modigste kvinne 2016 for sitt arbeid for å bedre rettssikkerheten for ofre og etterlatte gjennom 16 år. Her sammen med konfransier Sigrid Bonde Tusvik, Taras sjefredaktør Torunn Pettersen og resten av finalistene i Tara-kåringen..

© Espen Solli

Vant Astrid Gunnestad Minnepris

I tillegg til prisen for Årets modigste kvinne 2016, ble også Astrid Gunnestad Minnepris delt ut for første gang.

Seks år på rad har Tara delt ut prisen Årets modigste kvinne til kvinner som har vist et uvanlig mot. Astrid var en av grunnleggerne for Tara-prisen Årets modigste kvinne – og har siden sittet i juryen og vært sentral under alle de flotte utdelingene.

Etter hennes bortgang tidligere i år, bestemte redaksjonen seg for å hedre Astrid Gunnestad med en egen minnepris.

Andrea Voll Voldum (21) fra Lærdal ble den aller første vinneren av Astrid Gunnestads minnepris.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...