Prisvinner Andrea Voll Voldum
Prisvinner:

Andrea Voll Voldum har stått opp helt alene i en særdeles vond og vanskelig sak, sier juryen.

© Espen Solli

Andrea Voll Voldum fikk Astrid Gunnestads minnepris

En lavmælt stemme kan også ha mye krutt i seg, sier juryen om prisvinneren.

18. oktober 2016 av Marthe Reienes og Lisbeth Skøelv

Andrea Voll Voldum (21) fra Lærdal ble den aller første vinneren av Astrid Gunnestads minnepris under Taras kåring av Årets modigste kvinne 2016. 

– Det er faktisk en stor ære å vinne denne prisen, og det betyr mye for meg, spesielt da jeg så alle de flotte damene som var nominert sammen med meg, sier Voldum.

Juryen, som besto av Karita Bekkemellem, Mari Maurstad og Taras sjefredaktør Torunn Pettersen, la vekt på motet Voldum har vist ved å være en stemme for kvinners rettssikkerhet.

– Det er en lang vei mellom Astrid Gunnestads rungende røst til vinneren av hennes minnespris. Men en lavmælt stemme kan også ha mye krutt i seg. Dét er vinneren av denne minneprisen et bevis på. Hun har stått opp – helt alene – i en særdeles vond og vanskelig sak, sier Taras sjefredaktør Torunn Pettersen. 

Vant Astrid Gunnestad Minnepris: 21 år gamle Andre Voll Voldum ble den aller første vinneren av Astrid Gunnestad Minnepris. Her sammen med juryen bestående av Mari Maurstad, Karita Bekkemellem og Taras sjefredaktør Torunn Pettersen.
Vant Astrid Gunnestad Minnepris:

21 år gamle Andre Voll Voldum ble den aller første vinneren av Astrid Gunnestad Minnepris. Her sammen med juryen bestående av Mari Maurstad, Karita Bekkemellem og Taras sjefredaktør Torunn Pettersen.

© Espen Solli

Støtte fra befolkningen

Voldum har fått mye oppmerksomhet etter at hun sto fram med sin historie. I 2014 ble tre menn frikjent for å ha gruppevoldtatt den da 18 år gamle kvinnen. I retten stemte et flertall på fem dommere for at de tre var skyldige, men tre lekdommere stemte mot. Den såkalte Hemsedal-saken vakte stort sinne i befolkningen, og i august ble det holdt demonstrasjoner i flere norske byer for å vise støtte til Voldum.

Siden jeg ble nominert har jeg skjønt at folk har lagt merke til åpenheten min og at andre også setter pris på det, sier Voldum.


Verdig vinner av Gunnestad-prisen

– Vi i juryen vet at Astrid aldri ville latt denne nominasjonen passere. Andrea Voll Voldum er en verdig vinner av Astrid Gunnestads minnepris, sier Torunn Pettersen.

Taras journalist og faste spaltist gjennom alle år, Astrid Gunnestad, var en av grunnleggerne for Tara-prisen Årets modigste i 2011. Siden satt hun i juryen og var sentral under alle utdelingene. Minneprisen ble opprettet etter at Gunnestad døde i mai i år.

Vinneren av hovedprisen i kåringen av Årets modigste kvinne 2016, ble Ada Sofie Austegard (52), leder for Stine Sofies Stiftelse.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...