Hedres:
Hedres:

– Astrid var en utrolig dyktig journalist. Alltid engasjert, aldri kjedelig, forteller Taras sjefredaktør Torunn Pettersen. 

© Johs Bøe

Hedrer Astrid Gunnestad med minnepris

Avdøde Astrid Gunnestad får sin egen minnepris under Tara-kåring.

21. september 2016 av Lisbeth Skøelv

Seks år på rad har Tara delt ut prisen Årets modigste kvinne til kvinner som har vist et uvanlig mot. 

Nytt av året er at det vil bli delt ut to priser under årets festkveld i Gamle Logen i Oslo 18. oktober. I tillegg til prisen for Årets modigste kvinne 2016, vil også Astrid Gunnestads Minnepris bli delt ut til en verdig kandidat.

Vår journalist og faste spaltist gjennom alle år, Astrid Gunnestad, var en av grunnleggerne for Tara-prisen Årets modigste kvinne da vi etablerte prisen i 2011. Siden har hun sittet i juryen og vært sentral under alle de flotte utdelingene.

Kåret modige kvinner:
Kåret modige kvinner:

Astrid sammen med jurykollegene Karita Bekkemellem og Mari Maurstad på scenen sammen med konferansier Pernille Sørensen under fjorårets kåring.

Uredd og ærlig

16. mai i år gikk Astrid bort, 77 år gammel. Gjennom hele sitt liv har hun høyt og tydelig sagt sine meninger. Hun fulgte aldri strømmen og snudde seg aldri etter vinden. Hun sto for det hun mente, med sin fargerike personlighet og sitt enorme kunnskapsnivå.

Astrid var en av de mest uredde jeg vet om, sier sjefredaktør Torunn Pettersen.

– Hun visste nok at mange beundret henne for både motet og talegavene, men hun var alltid mye mer opptatt av alle de andre enn seg selv. Astrid hadde et stort hjerte. Hun mente kåringen av Årets modigste kvinne var viktig både for magasinet Tara og for de kvinnene vi løftet opp. ”Dette er virkelige historier!” sa hun alltid! ”Dette er virkelige mennesker som tør å stå opp for andre, overvinne sin egen frykt og ofte sine egne vonde opplevelser for nettopp å hjelpe andre.”

Viktig budskap:
Viktig budskap:

Astrid Gunnestad på scenen under fjorårets Årets modigste kvinne-kåring med budskapet: "Er det nødvendig å være så normal?"

Hedres med pris

Sammen med juryen jobbet hun seg gjennom bunkene med nominasjoner vi fikk fra leserne, lyttet til andre kvinner som kontaktet henne og var med på å finne de beste finalistene.

– I år er hun ikke her, og det merker vi. For å hedre henne og alt hun sto for, vil Tara dele ut Astrid Gunnestads Minnepris under vår store fest den 18. oktober, avslører Pettersen.

Og DU kan være med å finne prisvinneren. Kjenner du en kvinne som du vet har en flik av Astrid i seg, eller det Astrid beundret så sterkt: Hun som reiste seg midt i folkemengden, sto for det hun sa – kjempet for sin egen eller andres sak, selv om det kostet?

Da sender du inn forslaget ditt med en liten begrunnelse til [email protected]. Kanskje nettopp din kandidat stikker av med minneprisen?

Bli med på årets store Tara-fest 18. oktober. Kjøp billett her!

God stemning:
God stemning:

Astrid var alltid med på Taras eventer og festlige lag. Her på fest med Taras sjefredaktør Torunn Pettersen. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...