Else Kåss Furuseth
HYLLET:

Taras journalist og jurymedlem Lisbeth Skøelv overrakte Else Kåss Furuseth beviset på at hun er tildelt Astrid Gunnestads minnepris for 2018.

© Svein Finneide

Else Kåss Furuseth vant Tara-pris

Komiker og programleder Else Kåss Furuseth vant Tara-prisen Astrid Gunnestads minnepris 2018 for sin åpenhet om selvmord. – Astrid inspirerte til å bruke hjernen og åpne hjertet mens man lo, sa den glade prisvinneren.

26. oktober 2018 av Lisbeth Skøelv

Rørt prisvinner

Det var en rørt Else Kåss Furuseth som mottok Tara-prisen Astrid Gunnestads minnepris 2018. Prisen ble opprettet i 2016 – samme år som medienestoren døde. 

Astrid var i mange år fast Tara-spaltist, journalist og jurymedlem for Tara-prisen Årets modigste kvinne. I tillegg var hun kjent bl.a. som redaktør for Norsk Ukeblad, fra radioprogrammet «Oss megger i mellom» på P4 sammen med Lise Askvik og som programleder for «Studio 5» på tv-kanalen FEM. 

Takket Tara og Astrid 

Else Kåss Furuseth var svært beæret over å motta prisen.

– Tusen takk til Tara, og ikke minst Astrid Gunnestad! En ære! Jeg elsket (og elsker fortsatt) hennes rettfremhet. Tilsynelatende var hun ikke redd for noe, og «uforskamma» ble en kompliment og ikke det motsatte, og det må være lov å si om flere var som henne, ville verden vært et mer åpent (og ikke minst bråkete) sted. Det er også ment som en kompliment, sier prisvinneren, som fortsetter:

– Astrid tok plass og øste av kjærlighet, mens det samtidig rant over av frekke kommentarer. Jeg fikk gleden av å være med «meggene» en dag, og jeg husker fortsatt hvor gøy jeg synes det var – og hvor redd jeg var. Det er også en kompliment. Astrid inspirerte til å bruke hjernen og åpne hjertet mens man lo. TAKK! 

Astrid Gunnestad
MINNES:

Da Taras mangeårige spaltist og jurymedlem, den kjente medieprofilen Astrid Gunnestad, gikk bort i 2016, opprettet Tara en egen pris for å hedre henne. 

© Svein Finneide

Hylles for sin åpenhet

Den kjente komikeren og programlederen Else Kåss Furuseth mottok prisen for sin åpenhet om selvmord og for sin utrettelige kamp for å få oss til å snakke mer om det som er vanskelig i livet, blant annet gjennom de to teaterforestillingene «Kondolerer» og «Gratulerer», og tv-serien «Else om selvmord» på TVNorge.

I juryens begrunnelse står det: 

«Hun har vist at det bak et smil kan skjule seg mye alvor. Hun snakker åpent om et tema det ofte blir tiet om. Finalisten har brukt sin egen familietragedie til å hjelpe andre i samme situasjon. Hun bryter tabuer og setter ord på ting det er vanskelig å snakke om – som gjør at vi andre kanskje våger å følge hennes eksempel.»

Else Kåss Furuseth
GA BORT PENGENE:

Else Kåss Furuseth valgte å gi premiepengene på 10 000 kroner til Mental helses hjelpetelefon.

© Svein Finneide

Else Kåss Furuseth ble den tredje til å motta Astrid-prisen. I 2016 var det Andre Voll Voldum som vant, mens det i fjor var Marion Anne Knutsen som ble tildelt prisen.

Prisen er en del av Taras store kåring Årets modigste kvinne. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...