© Dina Cecilie Lauritzen Gilje, Bodil Dorothea Gilje og Maria Edvardsen

-Noen ganger kan bildefokuset av opplevelsen ta overhånd

Jeg har åpenbart ikke høydeskrekk. Men dette er likevel det dummeste jeg noensinne har gjort. Best å ha begge bena godt plantet på jorda.

30. oktober 2019 av Bodil Dorothea Gilje

Vi har flotte turistattraksjoner over hele landet. Turistene vil se Trolltunga, Besseggen, Geirangerfjorden, Lofoten, Flåmsbanen, Trollstigen, Kjeragbolten, Svolværgeita og mange flere. Norske «influencere» blir invitert av reisebyråer på arrangerte turer til disse atraksjonene, for å ta spektakulære bilder som de kan dele på Instagram. Så enda flere finner veien til disse stedene. 

LYSEFJORDEN: At det er en spektakulær utsikt fra Preikestolen er det ingen tvil om

© Dina Cecilie Lauritzen Gilje og Maria Edvardsen

Det er nydelige attraksjoner – jeg forstår godt at mange vil se dem. Men hva med den fine urskogen vi har? Nøkken og Dovregubben? Er det ingen som vil oppsøke skogens ro og ta bilder av stillheten? Jo, det er det sikkert. Men det er nok ikke det som selger flest flybilletter. For et par år siden oppsøkte jeg en slik attraksjon selv. Etter 120 utenetter i skog og mark ville jeg også ha et «spektakulært» bilde på en utsiktstopp. Det ble Preikestolen. Klippen som ruver 604 strake meter over Lysefjorden. Om bildet ble fint kan jo du vurdere, men var det verdt det? 

IKKE SE NED: For en som er vant til å stirre inn i skogen var dette et adrenalinrush uten like

© Dina Cecilie Lauritzen Gilje, Bodil Dorothea Gilje og Maria Edvardsen

Noen ganger kan bildefokuset av opplevelsen ta overhånd. For noen er det en stor motivasjon til å komme seg ut – det heier jeg på. Men for min egen del blir det mest bålbilder og urskog. Der står foreløpig ikke turistene i kø bak meg for å knipse det samme bildet – jeg har det for meg selv, enn så lenge.

INN I SKOGEN: Her kan jeg gå alene, enn så lenge.

© Dina Cecilie Lauritzen Gilje og Maria Edvardsen

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...