Björg Thorhallsdottir
Björg Thorhallsdottir:

kunstner og spaltist i Tara

© Kristin Heier

– Vi bekymrer oss så mye for ting som ikke kommer til å skje

– Jeg innså at for hvert minutt jeg bruker på bekymringer, fratar det meg et minutt med glede, sier Björg Thorhallsdottir.

14. juni 2017 av Björg Thorhallsdottir

Ofte lager vi livene våre så kompliserte, og bekymrer oss så mye og ofte over ting som ikke kommer til å skje. For det er svært sjelden at akkurat det vi bekymrer oss over, faktisk inntreffer. Det kan godt hende at fryktelige ting skjer, men som regel er det ikke det vi har fryktet. Men det vi kan være helt sikker på, er at det tar fra oss gleden og tilstedeværelsen over nået. 

Viktig å være tilstede

Vi har så mange forventninger over hvordan ting skal bli, forventninger som aldri kan bli innfridd. For det er veldig sjelden ting blir slik vi ser for oss at de skal bli. Bare tenk på nyttårsfester, som nesten aldri blir fullt så magiske som vi hadde håpet på. Mens en spontan middag hos en venn kan bli den beste, fordi vi lar oss overraske og gleder oss over det som skjer.
Derfor er det så viktig å være til stede i nået, og ikke i forventningene. Bare leve det du får oppleve!

98% av bekymringene skjer aldri

Jeg har hatt så mange bekymringer, og gått gjennom deler av livet livredd for at vonde opplevelser skal gjenta seg. Og jeg har vært bekymret for mine nærmeste, for sønnen min – om noe skulle skje meg. I det hele tatt, brukt veldig mye tid på å være lei meg og bekymret, og ikke til stede i øyeblikket. Helt til jeg innså at for hvert minutt jeg bruker på bekymringer, fratar det meg et minutt med glede. Dessuten oppdaget jeg at 98 % av det jeg bekymret for meg, faktisk aldri skjedde.

Jeg har laget en meditasjon, «Lykkemeditasjon», i App store, og en av meditasjonene handler om det å gi slipp, nettopp ved å slippe taket i pinnen du klamrer deg fast til i den strie elva. For meditasjon er et av verktøyene jeg selv har hatt så stor nytte av når tankene spinner rundt, og jeg trenger et verktøy for å få hodet mitt tilbake igjen der hvor resten av kroppen er. 


Tilstedeværelse er et slikt vakkert ord. Å være akkurat der vi er.

Kunst Björg Thorhallsdottir
JUST LET GO:

Gi slipp og få det bedre!

© Björg Thorhallsdottir

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...