Bjørg Thorhallsdottir
Livsglede:

– Jeg vil ha vind i håret, og følge min eventyrlyst og nysgjerrighet, sier Björg.

© Kristin Heier / Björg Thorhallsdottir

Ut på tur, aldri sur

Dette er egentlig et bilde på livet og måten vi velger å leve det på. For det er et valg, det å reise ut i det livet vi har fått tildelt, og gjøre det beste ut av det – uansett hva det måtte bringe, sier Björg Thorhallsdottir.

1. desember 2017 av Björg Thorhallsdottir

Bildet er inspirert av en nær venn av meg, som sakte dør av kreft.

Vi har hatt så mange nydelige samtaler gjennom det siste året, og han sier at til tross for smertene har dette vært den fineste tiden i livet hans. Fordi han har fått en ro over seg, som han ikke har hatt tidligere. Han bryr seg ikke lenger om små bagateller, eller hisser seg opp over alt det som kan virke viktig der og da, men som egentlig er uten betydning i det lange løp. Og forteller at han ikke lenger bryr seg om materielle ting. Det eneste han bryr seg om, er menneskene han har i livet sitt.

Han har aldri opplevd en så stor takknemlighet over å kunne dele en kopp kaffe med en venn. Og forteller at han nå gir slipp på dem som ikke stiller opp når livet ikke lenger glitrer slik det gjorde før. Menneskene han vil bruke tiden sin på, er dem som er glad i ham for den han er, og ikke for det han har gjort og oppnådd. Nå når livsreisen nærmer seg slutten er det disse han vil prioritere.

kunst Björg Thorhallsdottir
Björgs kunst:

"Ut på tur, aldri sur"

Bildet viser hvordan jeg ønsker å leve livet mitt.

Jeg vil ikke sløse bort dagene ved å gå rundt småsur, grinete eller være langsur. Da vil jeg heller bli sint og trampe med føttene. Og så ønsker jeg å kjenne på gleden i livet, livsgleden. Derfor har jeg satt meg selv opp på kosteskaftet – for jeg har lenge nok vært snill pike!

Nå vil jeg finne frem litt av heksa i meg selv. Og hvis noen tråkker på meg, vil jeg forsvare meg og stå opp for meg selv – på samme måte som jeg ville gjort dersom noen tråkket på vennene mine eller familien min.

Jeg vil ha vind i håret, og følge min eventyrlyst og nysgjerrighet. Jeg vil gå i kjoler og høye hæler, og være stolt av å være kvinne – og av min kvinnelighet. Selv om jeg var gift med en alkoholiker, så vil jeg ikke la andres alkoholisme ødelegge for at jeg kan nyte et glass Skravlevin med venninnene mine. Eller et glass Lykkebobler, mens jeg roper høyt «SKÅL til livet»!

Det trenger ikke engang være alkohol oppi det glasset, for det handler om å gripe livet. Og det kan like gjerne skåles med sider – så lenge du har livslyst, og ser på livet som den forunderlige eventyrlige reisen det er! 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...