© Kristin Heier / Björg Thorhallsdottir

– Gode venner tar deg imot når du er svak

Du vet først om du har en ordentlig venn når du har vært igjennom en ordentlig krise!

22. februar 2019 av Björg Thorhallsdottir

Vennskap blir testet når det oppstår kriser i livet. For eksempel ved at den ene blir syk og trenger den andre, og denne igjen vil gi uten å forvente noe tilbake. 

Kun fordi vennen har lyst. Lyst til å sitte ved sykesengen. Eller lyst til å høre i timevis om et knust hjerte. Eller kanskje bare ønsker å være der for vennen sin, som ikke har det bra. DET er en ordentlig venn. 

De andre trenger du egentlig ikke. Fordi det er gøy med fest, men hverdagen er ikke alltid en fest!

– Sterke for deg

Jeg lagde første utkast til dette bildet da mannen min Eric døde. Jeg tror jeg gikk inn i sjokk, og ønsket bare å komme meg til havet hvor jeg kunne se utover. 

Da jeg snudde meg etter å ha sittet og sett ut i horisonten i en lang, stille stund, så jeg at stranden var full av mennesker som sto meg nær. Mine to venner som hadde kjørt meg dit, hadde ringt til alle de tenkte jeg ønsket å ha rundt meg. 

Jeg følte at jeg falt og falt, og trodde ikke at jeg noen gang kom til å kjenne på glede igjen. Jeg skjønte ikke hvordan jeg skulle klare å stå oppreist. 

Jeg følte meg så liten inni meg, og så snudde jeg meg, og der så jeg at da jeg var helt svak, så var vennene og familien min der – sterke for meg!

De virkelige vennene

Det er sånn i livet. Noen ganger er du sterk, andre ganger er du svak. Og det er helt greit, det er sånn vi er. Noen ganger er selvtilliten knust, og du føler ikke du er verdt noen ting. Andre dager står du på høyden, og det er så utrolig godt å vite at du har venner som er der uansett. 

Og de dagene du føler deg bitte liten og uviktig, og venner kommer og holder rundt deg, sier at du er verdifull og at de er glade i deg, sier at de skal holde hånden din på veien tilbake til lyset, de dagene gir deg styrke – slik at du står sterkere enn før.

Livet er som havet. Plutselig kommer det stormer, og du blir kastet av båten din og må svømme tilbake. Du trenger en redningsvest, en redningsbøye som blir kastet ut til deg. Du trenger et fyrtårn som lyser i mørket og viser deg vei. 

Det er vennene dine, de virkelige vennene dine. De som er sterke for deg når du er svak, som hjelper deg til å finne din egen styrke – og som minner deg på hvem du er. 

Björg Thorhallsdottir (42) er kunstner og spaltist i Tara.

© Björg Thorhallsdottir

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...