© Björg Thorhallsdottir

"Når du blomstrer, blomstrer de rundt deg også"

Det hjertet ditt renner over av, er dem du alltid har i tankene. Men hvem er det, spør Björg.

1. august 2022 av Björg Thorhallsdottir

Jeg snakker om våre aller nærmeste, barna våre, familien eller den valgte familien som kan bestå av kjæreste og nære venner, og følelsene våre – som er sterkere og større enn det øyet kan se. Det er den ubetingede kjærligheten vi føler til mennesker som vi er glade i – sånn ordentlig hjerteroten-glad i. Jeg skulle ønske det fantes et bilde der du kunne se hvordan kjærlighet ser ut, at du kunne se gulltrådene som gikk mellom hjertene. Jeg forestiller meg at de lyser og at de er usedvanlig slitesterke – i alle fall til barna våre. Det er ikke noe menneskeskapt som kan vise oss hvordan kjærligheten ser ut eller er, men den er utvilsomt sterk, for uansett hvor ofte vi blir skuffet, hvor ofte tålmodigheten vår blir satt på prøve, så er tråden så sterk at den ikke slites. 

Men av og til får ikke tråden – som er som en navlestreng, bare at det er en hjertestreng – næring, da merker du at den andres følelser ikke er der de bør være, at fargene som går gjennom strengen er mørke. Eller det kan være så lite næring at du nesten ikke hører fra den andre, i alle fall når du vet at den andre ikke har det bra og at du ikke kan hjelpe den det gjelder. Det gjør så uendelig vondt. Jeg har så ofte hørt en mor eller far si at de skulle ønske det var dem som hadde vært i ulykken i stedet for barnet eller som hadde fått sykdommen eller problemet, fordi smerten hadde vært mindre om de hadde hatt den selv enn å se den de elsker gå gjennom det.

Jeg lagde dette bildet, «Always on my mind», inspirert av låten Elvis Presley ga ut da det ble offisielt slutt mellom ham og kona Priscilla. Det er akkurat sånn det er når du elsker noen. Hvis du lurer på hva hjertet ditt renner over av, så er det bare å legge merke til hva du tenker på. Barna er alltid i tankene våre, om det er våre egne eller andre barn i familien, og familien for dem som er så heldig å ha en bra en, eller vår valgte familie – det er alltid de som opptar tankene våre.

© Björg Thorhallsdottir

Det sies at blod er tykkere enn vann. Det er jeg ikke enig i. For trådene våre til en fremmeds hjerte kan vokse seg så sterke at personen etter hvert nærmest blir familie. Og når den personen ikke har det bra, så har ikke du det bra heller. Du kan aldri ha det bedre enn den personen. Når vedkommende er lykkelig og stolt, så renner tårene dine av glede og stolthet – kanskje enda sterkere enn hos den som selv opplevde det.

Jeg skulle ønske at du kunne se deg selv gjennom øynene og hjertet til et menneske som har en hjertestreng til deg. Da ville du forstå hvor uendelig verdifull du er. Og at når du ikke har det bra, så har heller ikke de det bra. Derfor er det så viktig at du tar vare på deg selv og passer på å velge glede og kjærlighet og alt som er bra for deg. At du velger å være nær de som nærer deg og ikke de som suger ut energien og selvtilliten din. Du – som verdens vakreste blomst – trenger næring, god gjødsel, god jord så du får lange, dype røtter slik at du kan blomstre. For når du blomstrer, blomstrer de rundt deg også – og de som elsker deg, har det bedre. Så får du huske å gjødsle og vanne de du har hjertetråder til, du kan sørge for at de blomstrer ekstra mye. Vi er alle sammen ett. Alle våre hjertertråder spinner som et stort spindelvev. Always on my mind. Alltid i tankene mine. Alltid i hjertet mitt.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...