Kopping mot cellulitter
Tara tester kopping for å redusere cellulitter:

Massasje med små kopper som skaper vakum gjorde underverker for appelsinhuden.

© Inger Marie Grini

Kopping mot cellulitter

Kopping øker blodsirkulasjonen og hjelper mot væskeopphopning - også kalt cellulitter.

7. april 2018 av Tara Redaksjonen

Massasje av cellulitter

Kopping øker blodsirkulasjonen og virker varmende og oppløsende på stramt bindevev. En behagelig bieffekt kan være mindre cellulitter på rumpe og lår.

Massasje med kopping foregår slik at man skaper et undertrykk og et vakum som gjør at koppen suger seg fast i huden. Koppen dras frem og tilbake over områdene som skal behandles, og på denne måten blir en slags dyp bindevevsmassasje. 

Kopping kan brukes både ved muskel- og leddsmerter eller mot hodepine på grunn av at det fører til økt sirkulasjon. Derfor er det kanskje mest effektivt å bruke massasje med kopping på områder som har dårlig blodsirkulasjon eller på steder du har en del væskeopphopninger i huden - dette henger sammen med det vi til daglig kaller appelsinhud eller cellulitter.

massere bort cellulitter
Skaper vakum som glatter ut cellulittene:

Det kan være effektivt å bruke kopping mot cellulitter dersom du ønsker en glattere hud, for koppingen drenerer vannet ut av de små fettlagrene.

© Getty Images

Visste du dette om kopping?

  • Kopping kan utføres med både metall, glass og gummikopper. 
  • Urter kan brennes inne i glasset for å danne vakuum. 
  • Behandlingen kan også brukes sammen med akupunktur eller lymfedrenasje. 
  • Tidligere ble kuhorn brukt i behandlingen. De ble trykket ned i huden for å skape vakuum.

Cellulitter eller appelsinhud er en helt ufarlig tilstand, likevel vil ønsker mange å bli kvitt dem. Er ikke kopping noe for deg?

Se hvordan du kan bli kvitt cellulittene!

Sirkulasjon i huden

– Kopping øker sirkulasjonen i huden. Du vil bli varm på områder som vanligvis er kalde, sier fagsjef Nicola Vendrell i Artesia Spa på Grand Hotel i Oslo.

Hun benytter gummikopper av ulik størrelse, og forteller at mange kommer jevnlig til kopping fordi massasjen faktisk gir en dypere effekt enn enn klassisk massasje.

Flere kopper av ulik størrelse kan settes ved siden av hverandre og får stå i ro i 10-15 minutter på triggerpunkter. Du vil få blåmerker på grunn av kraftig økt sirkulasjon. 

Vendrell bruker en nøytral olje og trykker på midten av koppen for å skape vakuum. Hun beveger den i jevnt tempo og spør hvor det gjør vondt eller hvor huden kjennes kald.

Man kan behandle hele kroppen, men før sommersesongen vil mange konsentrere seg om lår, bak, legger og mage for å fjerne cellulitter der.

– Ved å kombinere kopping med detox-behandlinger, supermat i form av alger og fokusere på økt bevegelse, vil dette gi gode resultater mot cellulitter, sier Vendrell.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...