Nattkrem tips
© Getty Images

Dette er produktene du skal bruke mens du sover

Før du legger deg er det smart å gi huden litt veloverveid fukt og næring å sove på. Det vil du merke på mykhets-kontoen allerede neste morgen. Smidig og godt fuktet hud er en herlig ting å våkne opp til!

15. desember 2022 av Maria Rothmar

Ingenting er som en god natts søvn som gjør at du våkner med energi og overskudd. Det samme ­gjelder faktisk for huden din også. 

For her skjer det saker og ting mens du er i drømme­land. Dagens miljøskader blir utbedret, gamle celler blir gjenoppbygd og nye celler dannet. 

Kort sagt er kroppens aller største organ på nattevakt mens du sover, og mens den jobber er den ekstra mottagelig for input. Så det er bare å utnytte hudens gode evne til å jobbe maksimalt! 

Kvinne som sover godt med riktig bruk av hudkrem

Natten er absolutt det mest opplagte tidspunktet for å gi huden den pleien den trenger!

© Getty Images

Hvis du sørger for å understøtte de naturlige prosessene med de riktige produktene, kan du faktisk våkne opp med en sunnere, mykere og mer spenstig hud enn den du hadde da du la deg. Og det gjelder hele kroppen, fra pannebrasken til tåspissene.

Med det i mente har vi samlet sammen de beste konsistensene og ingrediensene til de mest omsorgskrevende kroppsdelene slik at du kan få maksimalt utbytte av hudens harde nattarbeid.

God natt og sov godt!

Nattkrem til ansiktet

White Lucent Overnight Cream & Mask fra Shiseido og Slow Âge Nuit krem fra Vichy

Nattmasken White Lucent Overnight Cream & Mask fra Shiseido er ren luksusnæring – den gir nye celler en boost og minsker melaninproduksjon, som gir færre pigmentflekker. Fås kjøpt her for 1.059 kr

Brems aldringstegn med Slow Âge Nuit fra Vichy. Kremen tar natten til hjelp for å styrke huden, øke cellefornyelsen og redusere fine linjer. Fås kjøpt her for 329 kr

© Produsentene

Cellefornyere hjelper hudens gjenoppbygging

Når huden i ansiktet bruker hele natten på å regenerere, reparere og løfte seg selv til nye høyder, bør du i det minste gi den en hjelpende hånd i form av en krem som er myntet spesielt på å booste cellefornyelsen.

Les også: Alt du lurer på om ansiktsoljer!

Slik gjør du det!

1. Bruk favorittrensen din til å fjerne øyen­sminke og rense huden for makeup og forurensning.

2. Fordel nattkremen i hele ansiktet, på halsen og øverst på brystet. Klapp den forsiktig inn i huden.

3. Vent litt med å legge deg for å gi kremen tid å trekke inn i huden. Den har tross alt bedre effekt på ansiktet enn på hodeputen.

Fukt og næring gjør ansiktet smidig

Aquasource biotherm og The Ritual of Namasté Night fra Rituals

Masse fukt behøver ikke å bety at kremen må være fettfri. I hvert fall ikke hvis du bruker Biotherms nattkrem med unik gel-struktur, Aquasource Nightspa Cream. Fås kjøpt her for 470 kr

Den begynner som en salve og forvandler seg til en olje på huden. Og den avslappende duften er et drømme­kapittel i seg selv. The Ritual of Namasté Night fra Rituals. Fås kjøpt her for 395 kr

© Produsentene

Det er den samme gamle visa. Men det er en veldig god grunn til at fukt og næring ikke kan gjentas ofte nok. Det er de to tingene som gjør den største forskjellen for spensten, smidigheten og utseendet på huden din. Og det må gjentas hver dag og hver natt!

Potente ingredienser gir huden spenst

Resilience Lift Night fra Estée Lauder og Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum fra Elizabeth Arden

Estée Lauders nattkrem Resilience Lift Night pepper opp den sovende huden din med et spesielt peptid-kompleks som gir produksjonen av det spenstfremmende kollagenet en boost. Fås kjøpt her for 1.085 kr

Bak det lange navnet skjuler det seg godsaker som retinol, ceramider, avokadoolje og solsikkeolje. Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum fra Elizabeth Arden. Fås kjøpt her for 579 kr. 

© Produsentene

Du har kanskje hørt om den spenstige hudens hellige treenighet: retinol, peptider og ceramider? De tilfører dagkremen din oppstrammende og utglattende superegenskaper – og det samme gjelder selvfølgelig også med nattkremen, kanskje enda mer her ettersom huden din er mer mottagelig for magien om natten.

Har du linjer eller rynker på brystet? Slik pleier du utringningen!

Slik gjør du det!

1. Når det gjelder retinol er det et par forholdsregler som gjelder. Det er sterkt og kan forårsake irritert hud hos enkelte.

2. Bruk det om kvelden, altså helst i en nattkrem. For det første bryter sollys ned retinol og for det andre slipper du å vise frem rødme som kan oppstå.

3. Vær tålmodig. Retinol er effektivt, men den synlige effekten lar vente på seg. Gi det gjerne tre måneder.

Nattkrem til hender

Comfort hand cream Lancome og Sensais keramiske Cellular Performance Treatment Gloves

Lancômes Comfort Hand Cream passer på lankene natt og dag. Kremen etterlater hendene dine fløyelsmyke. Fås kjøpt her for 149 kr.

Hvis du liker det som er litt ekstra teknisk, kan du kombinere håndkremen din med Sensais keramiske Cellular Performance Treatment Gloves som skal intensivere effekten av kremen. Fås kjøpt her for 225 kr

Hansker bekjemper tørre hender

Kanskje har du allerede en god, innarbeidet vane med å smøre hendene før leggetid, men har du vurdert å pakke dem inn? Et helt vanlig par bomullshansker (fås på apoteket) tvinger nemlig næringen til å trenge helt inn i huden i stedet for å fordampe.

Slik gjør du det!

1. Vask hendene godt slik at du får fjernet for eksempel rester av makeupfjerner og tannkrem.

2. Smør dem med en gavemild dose av favorittkremen din. Og gjerne et tykkere lag krem enn du vanligvis ville smurt på.

3. Ta på hansker og si god natt. Neste morgen har du hender så myke som en barnerumpe.

Nattkrem til albuer

Weledas Skin Food

Noen hudpleieprodukter går aldri av moten, og Weledas Skin Food er en av heltene. Helt siden 1926 har kremen bekjempet ekstrem tørrhet med kamille, ringblomst og bivoks. Fås kjøpt her for 149 kr

© Produsenten

En SOS-krem slukker tørsten til tørre albuer

Den tørreste huden er på albuene. Her er nesten ingen av de kjertlene som produserer hudens eget fettstoff, og i tillegg er huden løs og krøllete fordi den skal kunne strekkes. Det krever spesialstyrker i form av SOS-kremer som du med fordel kan smøre ekstra godt på med før leggetid – hver kveld.

Les også: Hudpleien som fungerer for 40+

Nattkrem til legger

Cliniques Deep Comfort Body Butter

Noen ganger trenger det bare å virke uten at det lukter. Hvis det er tilfelle kan du søke tørsteslukkende tilflukt i Cliniques Deep Comfort Body Butter med glyserin og sheasmør. Fås kjøpt her for 349 kr

© Produsenten

Intens fett-tilførsel gir silkemyke legger

Natten er absolutt det mest opplagte tidspunktet for å gi tørre legger ekstra pleie med en dyptvirkende olje. Du trenger ikke dekke til leggene (hvis du ikke er redd for lakenet ditt). Liker du ikke olje, kan du oppnå effekt med sheasmør og glyserin.

Sheasmør gjør hard hud myk igjen

Det blir ikke mye fetere enn fettstoff utvunnet av nøtter fra det afrikanske sheatreet. Og er det noe «ørkenlandskapet» under føttene trenger, er det fett! Forsegler du fettstoffet inne med sokker over natten, er du garantert mykere føtter.

Les også: Slik går du fra farget til grått hår

Slik gjør du det!

1. Det er faktisk samme fremgangsmåte som med hendene. Så føttene må være rene og nyvasket.

2. Fordel et godt lag med en sheasmør-basert fotkrem fra ankler til tåspiss. Ha sokker for hånden slik at du unngår å sette fettspor på gulvet.

3. Ta på deg et par myke, gamle sokker som ikke strammer og som tåler å bli fettet til. Og sov .

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...