Moden kvinne i badekåpe
Få våre beste tips til hvordan du tar best vare på huden på brystet© Getty Images

Har du linjer eller rynker på brystet? Her er 5 tips til pleie av utringningen.

Huden på brystet er både utsatt og oversett, og det kan begynne å resultere i en utringning med rynker. Heldigvis finnes det råd for å glatte ut linjene og pleie ditt voksne bryst - og de rådene får du her.

3. mai 2019 av Maria Rothmar

Rynker, folder og kreppete hud. Det er ikke origami vi snakker om, men det kan være huden i utringningen din. Det som med et fint ord kalles for din décolleté, og som dekker området fra halsen og til toppen av brystvortene. 

For det skjer saker og ting her ettersom årene går. Huden blir både løsere og mer omtålig, og det skal ikke mye til før den begynner å slå folder på seg. Men hva er det nøyaktig som skjer og hvorfor? Og hva kan vi gjøre med det? Maryam Nazem, som er sykepleier og hudterapeut, har svarene.

Les mer om hudpleie for 40+ hud her

1: Gi brystet ditt sitt daglige brød 

Det absolutt viktigste du kan tilby huden på brystet ditt, er massevis av hudmat i form av fuktighet og fett. Kombinert holder disse to tingene nemlig huden din så mett og spenstig som den kan bli. Du bør simpelthen bare pøse på med kremer, slik at huden din kan absorbere mest mulig og dermed bli «fylt» ut mest mulig. 

Vil du pleie den litt dypere, så sørg for at kremene inneholder A-, C- og E-vitamin pluss hyaluronsyre. Tilsammen sørger de for leging, utglatting, beskyttelse og ikke minst holder de på den dyrebare fuktigheten. 

Vi anbefaler: 

  • Caudalies Divine Oil: Divine Oil kaller Caudalie sin gylne kroppsolje av arganolje, sheasmør og antioksydanter. Og med rette! Den koster 315 kr. for 100 ml.
Caudalies Divine Oil, Ole Henriksens Nurture Body Sleek og Elizabeth Ardens Prevage Anti-Aging Neck And Décolleté Firm & Repair Cream.
Caudalies Divine Oil, Ole Henriksens Nurture Body Sleek og Elizabeth Ardens Prevage Anti-Aging Neck And Décolleté Firm & Repair Cream.© Produsentene

2: Husk alltid solfaktor!

Husk alltid solfaktor! Visste du at opp mot 80 prosent av hudens aldringstegn skyldes solen? Og at de fleste av oss er flinke til å huske den daglige solfaktoren i ansiktet, men ofte glemmer å smøre utringningen også? 

Ikke minst om våren og sommeren (og helt til oktober) er huden på brystet ditt minst like utsatt for de aldrende UV-strålene som ansiktet ditt. Så snart huden på brystet er bart, bør du beskytte den med en bredspektrer solkrem. Altså en som stopper både UVA- og UVBstrålene. Så bare gjør det til en vane alltid på smøre solkrem på brystet! 

Vi anbefaler: 

  • Dermalogicas Super Sensitive Shield spf 30: Hvis huden på brystet ditt ikke finner seg i hva som helst kan du beskytte den kjærlig med Dermalogicas Super Sensitive Shield spf 30. 50 ml, 539 kr. Den koster 539 kroner for 50 ml. 
  • Cliniques Body Spray spf 30: Sprut en omgang i utringningen før du løper ut i solen. Da er du beskyttet mot både UVA- og UVB-stråler. Den koster 285 kroner for 144 ml. 

Dermalogicas Super Sensitive Shield spf 30 og Cliniques Body Spray spf 30.
Dermalogicas Super Sensitive Shield spf 30 og Cliniques Body Spray spf 30.© Produsentene

3: Prøv en spesialkrem

Akkurat som det finnes spesielle kremer til ansiktet, føttene og hendene så finnes det selvfølgelig også målrettet pleie til brystpartiet ditt - ofte i kombinasjon med halsen. 

Kodeordene for disse typer av kremer er ofte spesifikke - og de aller fleste av dem har høyt innhold av løftende og oppstrammende ingredienser, ofte masse fuktighet pluss solfaktor og en liten dose juks i form av lysreflekterende partikler. 

Vi anbefaler: 

  • Clarins Super Restorative Décolleté and Neck Concentrate: Denne bekjemper både dype rynker, slapp hud og pigmentflekker i décolletén. Den koster 895 kroner for 75 ml.
  • Rodials Super Fit Boob Job: Strammende ingredienser passer ikke bare i ansiktet. Rodial gir for eksempel helt spesifikt brystet et skudd med oppstrammende peptider. Den koster 1.225 kroner for 120 ml.

Clarins Super Restorative Décolleté and Neck Concentrate og Rodials Super Fit Boob Job.
Clarins Super Restorative Décolleté and Neck Concentrate og Rodials Super Fit Boob Job.© Produsentene

4: Bruk bodyskrubben som brystskrubb

Døde, tørre hudceller kan ikke du ikke se med det blotte øye. Men du kan se stor forskjell når du fjerner dem! De ligger nemlig på hudens overflate, hvor de gir den et matt og tørt utseende som heldigvis er lett å skrubbe vekk i dusjen. Også på brystet! 

Men du bør ikke bruke bodyskrubben der hver dag, det blir for mye. Det slit ter for mye på huden. To-tre ganger om uken gjør en god forskjell. 

Vi anbefaler: 

  • Estelle & Thilds Sparkling Citrus Bloom Body Scrub: Både føle- og luktesansen får en minneverdig opplevelse økologiske kroppsskrubben. Den koster 189 kroner for 200 ml. 

Estelle & Thilds Sparkling Citrus Bloom Body Scrub.
Estelle & Thilds Sparkling Citrus Bloom Body Scrub.© Produsenten

5: Bruk ansiktsmasken på brystet

Faktisk så er det ikke mye forskjell på huden i décolletén enn huden du har i ansiktet. Overgangen mellom dem er jo også ganske flytende. 

Derfor kan du godt ha nytte av å bruke din favorittansiktsmaske også litt lenger sydover, uansett om den er nærende, rensende, oppstrammende eller utglattende. Bare gjør akkurat som du gjør i ansiktet. Se også denne guiden til ansiktsmasker.

Vi anbefaler: 

  • Lancômes Hydra Zen Jelly Mask: Hva med en innpakning i hyaluronsyre og rosenvann? Blødgjør brystpartiet med Lancômes fuktighetsmaske. Den koster 285 kroner for 100 ml. 
  • Tromborgs Mud Mask Mineral-Rich: Denne masken renser, beroliger og nærer huden din med naturlig leire, mineraler, vitaminer og oljer. Bruk den på både ansikt, hals og bryst. . Den koster 394 kroner for 50 ml. 

Lancômes Hydra Zen Jelly Mask og Tromborgs Mud Mask Mineral-Rich.
Lancômes Hydra Zen Jelly Mask og Tromborgs Mud Mask Mineral-Rich.© Produsentene

Ekstratips: Juks med makeupen!

Forleng underlagskremen: Hvem sier at foundation bare kan brukes i ansiktet? Concealeren også for den saks skyld? Forhåpentlig ingen, for bruk gjerne begge deler hele veien ned. For de dekker flekker og urenheter også her, og sørger samtidig for en flott og glidende overgang - eller ingen! - mellom ansiktet og brystet ditt. Vi har samlet de beste foundationene for voksen hud her.

Fang lyset! Sunn hud har en indre glød. Men en ytre glød gir det samme! Fordi lysreflekterende partikler fanger lyset for så å kaste det tilbake, slik at huden ser mer ensartet og glatt ut enn den egentlig er. 

Så prøv en kroppsolje med litt gullstøv i eller en flytende highlighter. Hvis du syns det blir for mye, kan du tone det.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...