© Getty Images

7 sjampo feil du ikke visste du gjorde

Vil du vite hvordan du vasker håret ditt på best mulig måte? Vi viser deg 7 vanlige feil, som du ikke en gang er klar over at du gjør.

9. juni 2021 av Ellinor Engelstad

1. Du bruker samme type sjampo - hver dag, året rundt

For det første burde du ikke vaske håret i hytt og pine - annen hver dag er mer enn bra nok. Så er det viktig å huske på å bytte ut den faste sjampoflasken en gang inni mellom, med et annet merke eller en annen type sjampo, for å unngå at det bygger seg opp visse kjemikaler. Du kan også vurdere å bruke en clarifying sjampo en gang i måneden for å gi håret en ekstra god rens. 

2. Du vasker håret kun én gang

Eksperter anbefaler at du faktisk burde vaske håret i to runder. Første skyllen burde du fokusere på å massere inn sjampoen i hodebunnen, for så å rense ut. Det burde holde med en kjapp skyll på 15-20 sekunder. I neste runde burde det fokuseres på å påføre sjampoen i selve håret, det trengs ikke mer enn 20-30 sekunder. 

3. Du gjør ikke håret helt vått før du tar i sjampo

Uten nok vann vil ikke sjampoen skumme ordentlig, hvilket resulterer i at du bruker unødvendig ekstra av produktet. Derfor burde du stå i dusjstrålen i et minutt eller to, og sørge for at håret er vått. 

© Getty Images

4. Du skyller ikke sjampoen ordentlig ut

Selvfølgelig tenker man at det meste av såpen blir skyldt ut, men visste du at du faktisk burde bruke minst ett minutt på å sørge for at all sjampoen er ute av håret? Dersom du slurver med rensingen kan det føre til ødeleggelse av håret og til og med skade hårets evne til å vokse. 

5. Du starter alltid med å påføre sjampoen på samme sted hver gang - oftest på toppen av hodet

Det kan hende du har lagt merke til at hodebunnen din er tørr eller flassete. Varier vaskerutinen din med å starte påføringen av sjampoen i nakken, og beveg deg oppover mot toppen av hodet. 

6. Du skaper for mye friksjon

Istedenfor å gni inn sjampoen med fingerneglene, bruk fingertuppene eller håndflatene og masser - dette vil unngå unødvendig slitasje på håret. 

7. Du renser håret med varmt vann

Vann med særlig høy temperatur tørker ut hodebunnen og håret ditt. Prøv derfor å rense håret med lunkent vann - dette vil også bevare hårfargen din. 

Les også: Få volum i håret på 1-2-3


Kilde: Oprah.com

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...