© Getty Images

5 feil du gjør med håret ditt om sommeren

Tar du vare på håret ditt i sommervarmen? I likheten med huden din kan nemlig også håret ditt bli brent og skadet.

10. juni 2021 av Ellinor Engelstad

1. Du gir ikke håret nok olje og fuktighet

Visste du at kjemisk behandlet og grått hår er spesielt utsatt i sommersolen? Dette er fordi begge disse hårtypene har hårstrå som er tørrere enn ubehandlet, ungt hår. De har også ofte mindre elastisitet og mangler fukt og olje fra før av. Derfor kan det være smart å spraye håret med en proteinspray, etter du har tørket håret fuktig med et håndkle, i tillegg til før og etter soling og bading. Hvis håret ditt har fått fuktighet og proteiner, vil det være mindre mottakelig for skade i sommervarmen. 

2. Du beskytter ikke håret med hatt eller produkter

Som du nå vet kan altså håret ditt ta skade av å være utsatt i varmegrader flere uker i strekk. Og ikke bare håret kan ta skade, men også hårfarge og hodebunnen er særlig utsatt. Derfor bør du vurdere å gå til innkjøp av en hatt eller noen hårprodukter som er beskyttende.

Vi har laget en oversikt over trendy hatter til sommeren, og smarte, beskyttende produkter å gå til innkjøp av. Les her!

© Getty Images

3. Du vasker ikke håret ditt med kaldt vann etter strandturen

Etter en dag på stranden anbefales det å skylle håret i kaldt vann. Dette er fordi hårstråene er åpne etter å ha vært ute i solen en hel dag, og dermed vil det kalde vannet hjelpe til med å lukke skjell-lagene som holder på fukt og protein. Vurder også å gå til innkjøp av en olje-basert sjampo og balsam i sommermånedene, da dette vil gi ekstra fukt til det tørre håret. 

4. Du tar håret ditt i en hestehale med en hårstrikk, mens det er vått

Vått hår er særlig sensitivt. Selv om det frister å få det våte håret opp og vekk fra ansiktet, bør du prøve å unngå dette mens håret er vått. Istedenfor kan du for eksempel bruke en tøy-hårstikk. Du kan også sette opp håret ved bruk av noen bobby-pins.

5. Håret føles tørt, så du tar i enda mer balsam

Mye og tunge fuktighetsgivende produkter kombinert med luftfuktighet kan få håret til å se skittent ut. Lange kvelder ved bassenget eller på stranden kan etterlate håret ditt tørt, og da er det helt greit å bruke balsam – men bare i endene. Dog må du passe på mengden, vær omhyggelig med behandlingsoljer, serum og glanssprayer som ofte inneholder de mest oljebaserte ingrediensene. 

Les også: Farge-reglene for hår over 40


Kilde: Oprah.com og Costume.no

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...