
Forrett:
Vafler med egg- og kaviarkrem
Vaflene her er stekt i et amerikansk vaffeljern, men det fungerer like bra å bruke et vanlig vaffeljern.
4 porsjoner
100 g smør
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete
2 ts bakepulver
1 ts salt
3 1/2 dl mineralvann (gjør vaflene ekstra sprø)
Topping:
3 egg
1 bunt gressløk
3 dl rømme
1 dl kaviar på tube
1/2 ts salt
1 krm nykvernet svart pepper
Tilbehør:
grønn salat
Slik gjør du:
1. Smelt smøret og la det avkjøles. Bland de to meltypene med bakepulver og salt. Visp inn mineralvann til en klumpfri vaffelrøre. Vend smøret inn.
2. Topping: Kok eggene i 8 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell og hakk dem grovt. Finhakk gressløk. Rør samme egg, gressløk, rømme og kaviar. Krydre med salt og pepper.
3. Stek vaflene gylne. Topp med egg- og kaviarkrem og server vaflene med salat.

Hovedrett:
Sprø dillvafler med gravlaks og syltet rødløk
Denne vaffelretten kan også serveres som en del av en buffet. I stedet for gravlaks, kan du velge kaldrøkt laks, løyrom eller en god skinke.
Antall vafler: 6–10
Syltet rødløk:
2 dl vann
1 dl sukker
1/2 klar eddik
2 rødløk
Dillvafler:
100 g smør
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
4 dl melk
1/2 dl dill, finhakket
Pepperrotkrem:
2 dl crème fraîche
3 ss fersk pepperrot, revet
1 brett karse
1/2 ts salt
1 krm nykvernet svart pepper
Topping:
gravlaks i tynne skiver
frisk dill
Slik gjør du:
1. Syltet rødløk: Bland vann, sukker og eddik i en bolle. Visp til sukkeret er oppløst.
2. Skrell og skiv løken tynt, gjerne på et mandolinjern. Legg løken i laken og la den trekke i 30 minutter slik at den blir sprø. Lar du den ligge lengre, blir den mykere.
3. Dillvafler: Smelt smøret i en kjele. Bland hvetemel, bakepulver og salt i en bakebolle. Visp inn halvparten av melken og rør det glatt. Tilsett resten av melken samt smeltet smør og dill, og rør det sammen.
4. Varm opp vaffeljernet og pensle det med smeltet smør. Stek 3/4–1 dl vaffelrøre om gangen og la vaflene bli gyllenbrune.
5. Pepperrotkrem: Visp crème fraîche luftig og rør forsiktig inn resten av ingrediensene. Oppbevar kremen kjølig frem til servering.
6. Topp vaflene med pepperrotkrem, gravlaks, syltet rødløk og frisk dill.

Dessert:
Bringebærvafler
Mos bringebærene i melken før du blander inn de andre ingrediensene. Bringebærsmaken blir mer fremtredende og vaflene kjempegode!
6 dl lettmelk
100 g bringebær
3 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, fin
1 1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme
3 egg
1 dl rapsolje
Slik gjør du:
1. Bland melk og bringebær med en stavmikser.
2. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle og visp inn bringebærmelken, litt etter litt til du får en jevn røre.
3. Tilsett så eggene og oljen og visp.
4. La røren få svelle i 20 minutter.
5. Stek vaflene og server den eventuelt med friske bringebær til.
Kilde: Frukt.no