Her får du Trude Drevelands fantastiske 3 retters meny

23. mai 2023 av Trude Dreveland

Kjærligheten til matlaging har fulgt Trude Drevland gjennom hele livet. Nå har hun utgitt kokebok og her deler hun en 3 retters meny med Taras lesere. 

Forrett: Gratinert hummer


Antall personer:
2

Dette trenger du: 
  • 1 hummer per person
  • 200 gram smør
  • hvitløkfedd
  • 1 chili
  • 1 sitron
  • 50 gram raspet ost
  • hvit pepper
  • salt
  • 1 bunt koriander
  • 2 skiver fersk bagett per person
Slik gjør du:
  1. Finhakk koriander, hvitløkbåter og chili.
  2. Bland det sammen med romtemperert smør, og rør alt godt sammen, enten med en skje eller i en kjøkkenmaskin.
  3. Ha i litt presset sitronsaft (ca. ½ sitron) i kryddersmøret til slutt. Rør godt sammen.
  4. Del hummeren i to. Tørk av hummeren og legg den på grillfolie. Smør kryddersmøret over kjøttsiden av hver hummer.
  5. Strø raspet ost over.
  6. Sett på grillen på ovnen din på 165 °C. La hummeren og smøret ligge på stekebrettet til den har fått romtemperatur, mens ovnen varmes.
  7. Stek hummeren i ovnen i 3–4 min. til smøret og osten er smeltet.
  8. Skjær bagetten i tynne skiver på skrått, og server ved siden av.
  9. Ta hummerne forsiktig ut av ovnen, pynt gjerne tallerkenen med litt salat og sitron-skiver, legg på hummeren og server.

Hovedrett: Biff med blåskimmelsmør

Antall personer: 2

Dette trenger du:
  • 2 biffer à 250–300 gram
  • havsalt
  • kvernet svart pepper
  • Blåskimmelsmør:
  • 100 gram usaltet smør
  • 50 gram blåskimmelost
  • 25 gram valnøttkjerner
  • 2 ss frisk persille

Slik gjør du:
  1. Biff: Legg kjøttet på benken så det får rom-temperatur mens du lager kryddersmøret.
  2. Krydre kjøttet med salt og pepper.
  3. Stek biffene på varm grill i ovnen eller stekepanne med litt olje i 3 min. på hver side (rå) eller 4–5 min. (medium).
  4. Blåskimmelsmør: Ha smør, ost, valnøtter og persille i en blender og bland godt sammen. Du kan bruke stavmikser hvis du ikke har blender.
  5. Form det ferdige smøret til en rund pølse.
  6. Pakk det i plastfolie og avkjøl det i fryseren i minst 30 min.


TIPS!
Skjær smøret i skiver. Legg to skiver smør på hver biff, og la kjøttet hvile i noen min. før du serverer. Serveres gjerne med helstekte poteter, mandelpotetpuré, ovnsbakte poteter eller bakt potet og asparges.

Dessert: Bjørnebær på vaniljesaus, med krem og bringebærcoulis 

– Denne desserten lager jeg alltid når jeg vil lykkes. Det er en perfekt sammensetning av en hjemmelaget vaniljesaus, som du godt kan lage i god tid i forveien, og syrlige bær. Pynten ser komplisert ut, men det er bare en illusjon. Så lenge du følger oppskriften, blir dette en suksess.

Antall personer: 2

Dette trenger du:
  • 600 gram bjørnebær
  • 3 dl helmelk
  • 3 dl kremfløte
  • 6 eggeplommer
  • 150 gram sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl pisket kremfløte til pynt
  • Bringebærcoulis
  • 300 gram bringebær
  • saft fra ½ sitron
  • 150 gram melis
  • 75 gram sukker

Slik gjør du:
  1. Vaniljesaus: Del vaniljestangen på langs, og skrap ut alle frøene. Bruk en kjele og ha i melken, fløten, sukkeret, vaniljefrøene og hele vaniljestangen. Varm blandingen mens du rører i den hele tiden. Trekk kjelen av platen og la blandingen avkjøles i 5 min.
  2. Visp eggeplommene i en bolle med en spiseskje sukker.
  3. Hell fløtemelken forsiktig over de piskede eggeplommene. Rør hele tiden. Hell så hele blandingen over i kjelen igjen, og varm blandingen under stadig omrøring til den tykner. Pass på at blandingen ikke koker, kun varmes.
  4. Hell sausen over i en mugge. Legg over plast, og sett den i kjøleskapet til du skal servere desserten. Pisk sausen godt før servering.
  5. Bringebærcoulis: Ha bær, sukker, melis og saften fra 1/2 sitron i en kjele. Kok raskt opp og rør godt.
  6. Press den ferdige massen gjennom en tynn sil i en bolle, for å fjerne alt som er av frø fra bærene.
  7. Hell sausen i en liten plastpose og legg den kaldt. Til for eksempel suffléer bør coulisen være romtemperert, men til min spesialdessert kan coulisen helst være kald.
  8. Servering: Finn frem 4 flate, vakre tallerkener. Hell vaniljesaus på hele flaten. Legg bjørnebærene i en pyramideform midt på tallerkenen over sausen.
  9. På toppen av hver pyramide har du en dæsj med pisket krem.
  10. Finn frem bringebærcoulis fra kjøleskapet, og bruk en knappenål til å stikke et lite, tynt hull i posen med coulisen. Lag 2–3 ringer med den flytende bringebærsausen i vaniljesausen. Husk en tommelfingers avstand mellom ringene.
  11. Finn en spiss kniv og dra gjennom alle ringene med bringebærsaus slik at det blir et fint mønster rundt hele tallerkenen.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...