Kjærligheten til matlaging har fulgt Trude Drevland gjennom hele livet. Nå har hun utgitt kokebok og her deler hun en 3 retters meny med Taras lesere.

Forrett: Gratinert hummer
Antall personer: 2
- 1 hummer per person
- 200 gram smør
- hvitløkfedd
- 1 chili
- 1 sitron
- 50 gram raspet ost
- hvit pepper
- salt
- 1 bunt koriander
- 2 skiver fersk bagett per person
- Finhakk koriander, hvitløkbåter og chili.
- Bland det sammen med romtemperert smør, og rør alt godt sammen, enten med en skje eller i en kjøkkenmaskin.
- Ha i litt presset sitronsaft (ca. ½ sitron) i kryddersmøret til slutt. Rør godt sammen.
- Del hummeren i to. Tørk av hummeren og legg den på grillfolie. Smør kryddersmøret over kjøttsiden av hver hummer.
- Strø raspet ost over.
- Sett på grillen på ovnen din på 165 °C. La hummeren og smøret ligge på stekebrettet til den har fått romtemperatur, mens ovnen varmes.
- Stek hummeren i ovnen i 3–4 min. til smøret og osten er smeltet.
- Skjær bagetten i tynne skiver på skrått, og server ved siden av.
- Ta hummerne forsiktig ut av ovnen, pynt gjerne tallerkenen med litt salat og sitron-skiver, legg på hummeren og server.

Hovedrett: Biff med blåskimmelsmør
Antall personer: 2Dette trenger du:
- 2 biffer à 250–300 gram
- havsalt
- kvernet svart pepper
- Blåskimmelsmør:
- 100 gram usaltet smør
- 50 gram blåskimmelost
- 25 gram valnøttkjerner
- 2 ss frisk persille
Slik gjør du:
- Biff: Legg kjøttet på benken så det får rom-temperatur mens du lager kryddersmøret.
- Krydre kjøttet med salt og pepper.
- Stek biffene på varm grill i ovnen eller stekepanne med litt olje i 3 min. på hver side (rå) eller 4–5 min. (medium).
- Blåskimmelsmør: Ha smør, ost, valnøtter og persille i en blender og bland godt sammen. Du kan bruke stavmikser hvis du ikke har blender.
- Form det ferdige smøret til en rund pølse.
- Pakk det i plastfolie og avkjøl det i fryseren i minst 30 min.
TIPS!
Skjær smøret i skiver. Legg to skiver smør på hver biff, og la kjøttet hvile i noen min. før du serverer. Serveres gjerne med helstekte poteter, mandelpotetpuré, ovnsbakte poteter eller bakt potet og asparges.

Dessert: Bjørnebær på vaniljesaus, med krem og bringebærcoulis
– Denne desserten lager jeg alltid når jeg vil lykkes. Det er en perfekt sammensetning av en hjemmelaget vaniljesaus, som du godt kan lage i god tid i forveien, og syrlige bær. Pynten ser komplisert ut, men det er bare en illusjon. Så lenge du følger oppskriften, blir dette en suksess.
Antall personer: 2
Dette trenger du:- 600 gram bjørnebær
- 3 dl helmelk
- 3 dl kremfløte
- 6 eggeplommer
- 150 gram sukker
- 1 vaniljestang
- 1 dl pisket kremfløte til pynt
- Bringebærcoulis
- 300 gram bringebær
- saft fra ½ sitron
- 150 gram melis
- 75 gram sukker
Slik gjør du:
- Vaniljesaus: Del vaniljestangen på langs, og skrap ut alle frøene. Bruk en kjele og ha i melken, fløten, sukkeret, vaniljefrøene og hele vaniljestangen. Varm blandingen mens du rører i den hele tiden. Trekk kjelen av platen og la blandingen avkjøles i 5 min.
- Visp eggeplommene i en bolle med en spiseskje sukker.
- Hell fløtemelken forsiktig over de piskede eggeplommene. Rør hele tiden. Hell så hele blandingen over i kjelen igjen, og varm blandingen under stadig omrøring til den tykner. Pass på at blandingen ikke koker, kun varmes.
- Hell sausen over i en mugge. Legg over plast, og sett den i kjøleskapet til du skal servere desserten. Pisk sausen godt før servering.
- Bringebærcoulis: Ha bær, sukker, melis og saften fra 1/2 sitron i en kjele. Kok raskt opp og rør godt.
- Press den ferdige massen gjennom en tynn sil i en bolle, for å fjerne alt som er av frø fra bærene.
- Hell sausen i en liten plastpose og legg den kaldt. Til for eksempel suffléer bør coulisen være romtemperert, men til min spesialdessert kan coulisen helst være kald.
- Servering: Finn frem 4 flate, vakre tallerkener. Hell vaniljesaus på hele flaten. Legg bjørnebærene i en pyramideform midt på tallerkenen over sausen.
- På toppen av hver pyramide har du en dæsj med pisket krem.
- Finn frem bringebærcoulis fra kjøleskapet, og bruk en knappenål til å stikke et lite, tynt hull i posen med coulisen. Lag 2–3 ringer med den flytende bringebærsausen i vaniljesausen. Husk en tommelfingers avstand mellom ringene.
- Finn en spiss kniv og dra gjennom alle ringene med bringebærsaus slik at det blir et fint mønster rundt hele tallerkenen.