Oppskrift på hvordan rense krabbe

TRINN FOR TRINN: Når man vet hvordan man gjør det, er den enkelt å rense krabbe – her viser vi deg hvordan.

© Lina Eriksson/Allt om Mat

Trinn for trinn: Slik renser du krabbe

Å rense krabbe er enkelt når man først vet hvordan. Her viser vi deg trinn for trinn hvordan du får ut det delikate krabbekjøttet.

16. august 2019 av Charlotte Jenkinson
Begynn med å fjerne klørne når du renser krabbe

1. Fjern klørne

Brekk løs halefestet og klørne. Sett krabben på høykant med hodet opp. Trykk med hånden ovenifra til du hører et knekk når sømmen på skjoldets underside åpner seg. Stikk inn en kniv og dra delene fra hverandre.

© Lina Eriksson/Allt om Mat
Fjern paven når du renser krabbe

2. Fjern paven

Bryt løs den underste delen (kroppen) og plukk ut munndelene og paven (magesekken).

© Lina Eriksson/Allt om Mat
Fjern gjellene når du renser krabbe

3. Fjern gjellene

Plukk vekk de grå gjellene som sitter festet til bena i underkroppen.

© Lina Eriksson/Allt om Mat
Fjern lever og rogn når du renser krabbe

4. Fjern rogn og lever

Midt på underkroppen finnes det en fordypning hvor rognen og leveren sitter. Skrap det ut. For å komme til det hvite kjøttet som finnes i underkroppen er det lettest å skjære rett gjennom benet med en skarp og solid kniv.

© Lina Eriksson/Allt om Mat
Bruk en skalldyrgaffel får å få ut alt krabbekjøttet

5. Pirk ut kjøttet

Bruk en skalldyrgaffel, da er det lettere å pirke ut kjøttet fra de små hulrommene.

© Lina Eriksson/Allt om Mat
Du kan bruke en nøtteknekker til å knekke krabbeklørne

6. Knekk klørne

Fra skjoldet bruker man alt. Det brune inne i skallet ser ikke godt ut, men det er fint å bruke i suppe eller fond. Rød rogn og hvitt kjøtt kan man spise naturell. Knekk klørne og pirk ut alt kjøttet. Hvis man er tålmodig, kan man også pirke ut en del kjøtt fra bena. 

© Lina Eriksson/Allt om Mat

Kanskje er du også interessert i...