Trinn for trinn: Slik renser du krabbe
Å rense krabbe er enkelt når man først vet hvordan. Her viser vi deg trinn for trinn hvordan du får ut det delikate krabbekjøttet.
Å rense krabbe er enkelt når man først vet hvordan. Her viser vi deg trinn for trinn hvordan du får ut det delikate krabbekjøttet.
TRINN FOR TRINN: Når man vet hvordan man gjør det, er den enkelt å rense krabbe – her viser vi deg hvordan.
Brekk løs halefestet og klørne. Sett krabben på høykant med hodet opp. Trykk med hånden ovenifra til du hører et knekk når sømmen på skjoldets underside åpner seg. Stikk inn en kniv og dra delene fra hverandre.
Bryt løs den underste delen (kroppen) og plukk ut munndelene og paven (magesekken).
Plukk vekk de grå gjellene som sitter festet til bena i underkroppen.
Midt på underkroppen finnes det en fordypning hvor rognen og leveren sitter. Skrap det ut. For å komme til det hvite kjøttet som finnes i underkroppen er det lettest å skjære rett gjennom benet med en skarp og solid kniv.
Bruk en skalldyrgaffel, da er det lettere å pirke ut kjøttet fra de små hulrommene.
Fra skjoldet bruker man alt. Det brune inne i skallet ser ikke godt ut, men det er fint å bruke i suppe eller fond. Rød rogn og hvitt kjøtt kan man spise naturell. Knekk klørne og pirk ut alt kjøttet. Hvis man er tålmodig, kan man også pirke ut en del kjøtt fra bena.