
1. Fjern klørne
Brekk løs halefestet og klørne. Sett krabben på høykant med hodet opp. Trykk med hånden ovenifra til du hører et knekk når sømmen på skjoldets underside åpner seg. Stikk inn en kniv og dra delene fra hverandre.
© Lina Eriksson/Allt om Mat
2. Fjern paven
Bryt løs den underste delen (kroppen) og plukk ut munndelene og paven (magesekken).
© Lina Eriksson/Allt om Mat
3. Fjern gjellene
Plukk vekk de grå gjellene som sitter festet til bena i underkroppen.
© Lina Eriksson/Allt om Mat
4. Fjern rogn og lever
Midt på underkroppen finnes det en fordypning hvor rognen og leveren sitter. Skrap det ut. For å komme til det hvite kjøttet som finnes i underkroppen er det lettest å skjære rett gjennom benet med en skarp og solid kniv.
© Lina Eriksson/Allt om Mat
5. Pirk ut kjøttet
Bruk en skalldyrgaffel, da er det lettere å pirke ut kjøttet fra de små hulrommene.
© Lina Eriksson/Allt om Mat
6. Knekk klørne
Fra skjoldet bruker man alt. Det brune inne i skallet ser ikke godt ut, men det er fint å bruke i suppe eller fond. Rød rogn og hvitt kjøtt kan man spise naturell. Knekk klørne og pirk ut alt kjøttet. Hvis man er tålmodig, kan man også pirke ut en del kjøtt fra bena.
© Lina Eriksson/Allt om Mat