Måltid for 2 personer
Ingredienser
300 g hummer
0.5 dl parmesan
0.5 knivs. cayenne pepper
1 knivs. salt
1 dl kremfløte
1 ts. maisstivelse
0.5 dl dill, finhakket
1 ts. søt sherry
2 ss. smør
4 stk. sopp aroma
2 stk. sjalottløk
Slik lager du gratinert hummer
1. Del hummeren ved å stikke en skarp kniv bak hodet og følge ryggsiden ned gjennom halen. Vend hummeren og skjær gjennom hodet.
2. Fjern paven (magesekken) som ligger foran i hodet. Fjern tarmen.
3. Knekk klørne med en skalldyr- eller nøtteknekker. Plukk ut kjøttet av kropp og klør. Skjær kjøttet i biter.
4. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og skjær soppen i biter. Stek løk og sopp i 2-3 min. i smør ved middels varme. Rør inn sherryen.
5. Vend hummerkjøtt og dill i sopprøren. Sikt maisstivelse over. Rør inn fløte og kok opp. Krydre med salt og kajennepepper.
6. Fordel hummerfyllet i de to halve skallene. Dryss parmesan over. Gratiner øverst i ovnen i ca. 5 min. ved 250 0C. Server med forvellede haricots verts, brynt løk og sitronolje.
7. Fyll halve hummere med et smaksrikt, kremete fyll og gratiner med revet parmesan. Herlig velsmakende, spesielt med et glass champagne eller musserende til.