utbeining av lammelår

FJERN BEINET PÅ LAMMELÅRET: Ikke bare får du penere skiver, men det er letter å få et perfekt stekt lammelår hvis du utbeiner det.

© Tara

Slik utbeiner du lammelåret – trinn for trinn

Hemmeligheten bak et perfekt stekt eller grillet lammelår er jevn tykkelse på steken. Det får du ved å utbeine lammelåret – her viser vi deg hvordan du enkelt gjør det.

29. mars 2021 av Redaksjonen
Utbeining av lammelår
© Tara

1.

Skjær bort alt overflødig fett og løse kjøttbiter. Legg deretter lammelåret med den tykkeste delen bort fra deg og den kjøttfulle delen ned. Bruk en skarp filetkniv, og skjær først langs benet på høyre side, helt til du kommer ned til leddet.

Utbeining av lammelår
© Tara

2.

Skjær deretter langs beinet på venstre side, og brett deretter bort lammekjøttet slik at det er mulig å komme til med spissen av kniven under beinet. Hold deg hele tiden så nær beinet som mulig. På denne måten skjærer du først løs det tykkeste beinet. 

Utbeining av lammelår
© Tara

3.

Snu låret, og bruk den samme teknikken på det nederste beinet – bruk først kniven langs den ene siden, deretter den andre og tilslutt under beinet for å skjære det helt løs.

Utbeining av lammelår
© Tara

4.

Bruk spissen av kniven, og skjær forsiktig rundt leddet, løsne kjøttet mens du hele tiden skjærer det forsiktig løs. 

Utbeining av lammelår
© Tara

5.

Til slutt er hele beinet skåret løs – spar det til senere til å lage suppe eller kraft til saus.

Utbeining av lammelår
© Tara

6.

Det renskårede kjøttstykket er klart til bruk.

Utbretting av lammelåret

Skal du grille et helt lammelår i påsken, er det lurt å først fjerne beinet og bruke et så jevnt tykt kjøttstykke som mulig. Her viservi hvordan du bretter ut lammelåret – trinn for trinn. 

Dette er de beste påskevinene.

Utbretting av lammelår
© Tara

1.

Legg det utbeinede lammelåret med den smaleste delen (skanken) mot deg. Legg kniven flatt mot midten av lammekjøttet der hvor det er tynnest, og begynn å skjære gjennom den venstre delen av kjøttet parallelt med underlaget.

Utbretting av lammelår
© Tara

2.

Bruk den andre hånden til å rulle bort lammekjøttet mens du fortsetter å skjære gjennom muskelen, husk alltid å holde kniven parallelt med underlaget. Pass på at kjøttstykket blir jevnt tykt.

Utbretting av lammelår
© Tara

3.

Snu lammelåret, og skjær gjennom den høyre delen av lammekjøttet på samme måte.

Utbretting av lammelår
© Tara

4.

Nesten midt i den nederste delen av kjøttet finnes det som regel et hardt og tykt stykke med fett. Bruk spissen av kniven og skjær gjennom fettet slik at du ser lymfeknuten. Skjær den ut og kast den.

Utbretting av lammelår
© Tara

5.

Renskjær kjøttet for sener og annet fett slik at det blir klart til å tilberedes.

9 smakfulle lammeretter til påske.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...