
1.
Skjær bort alt overflødig fett og løse kjøttbiter. Legg deretter lammelåret med den tykkeste delen bort fra deg og den kjøttfulle delen ned. Bruk en skarp filetkniv, og skjær først langs benet på høyre side, helt til du kommer ned til leddet.

2.
Skjær deretter langs beinet på venstre side, og brett deretter bort lammekjøttet slik at det er mulig å komme til med spissen av kniven under beinet. Hold deg hele tiden så nær beinet som mulig. På denne måten skjærer du først løs det tykkeste beinet.

3.
Snu låret, og bruk den samme teknikken på det nederste beinet – bruk først kniven langs den ene siden, deretter den andre og tilslutt under beinet for å skjære det helt løs.

4.
Bruk spissen av kniven, og skjær forsiktig rundt leddet, løsne kjøttet mens du hele tiden skjærer det forsiktig løs.

5.
Til slutt er hele beinet skåret løs – spar det til senere til å lage suppe eller kraft til saus.

6.
Det renskårede kjøttstykket er klart til bruk.
Utbretting av lammelåret
Skal du grille et helt lammelår i påsken, er det lurt å først fjerne beinet og bruke et så jevnt tykt kjøttstykke som mulig. Her viservi hvordan du bretter ut lammelåret – trinn for trinn.

1.
Legg det utbeinede lammelåret med den smaleste delen (skanken) mot deg. Legg kniven flatt mot midten av lammekjøttet der hvor det er tynnest, og begynn å skjære gjennom den venstre delen av kjøttet parallelt med underlaget.

2.
Bruk den andre hånden til å rulle bort lammekjøttet mens du fortsetter å skjære gjennom muskelen, husk alltid å holde kniven parallelt med underlaget. Pass på at kjøttstykket blir jevnt tykt.

3.
Snu lammelåret, og skjær gjennom den høyre delen av lammekjøttet på samme måte.

4.
Nesten midt i den nederste delen av kjøttet finnes det som regel et hardt og tykt stykke med fett. Bruk spissen av kniven og skjær gjennom fettet slik at du ser lymfeknuten. Skjær den ut og kast den.

5.
Renskjær kjøttet for sener og annet fett slik at det blir klart til å tilberedes.